nikola kalinić opet 'bili'

Hajduk je odradio još jedan fantastičan transfer; zaboravljeni bivši hrvatski reprezentativac vraća se na Poljud

23.12.2021 u 11:03

Bionic
Reading

Dugo se ova priča 'kuhala', ali sada se može reći da je napokon gotovo. Hajduk će se u zimskom prijelaznom roku pojačati iskusnim napadačem, na Poljud se definitivno vraća Nikola Kalinić (33)

Činjenica je da još ništa nije službeno, ali dobro informirani izvori bliski Hajduku i samom Nikoli Kaliniću (33) potvrdili su kako se nekadašnji hrvatski reprezentativac definitivno ovih dana vraća na Poljud!

Ovo je samo jedan u nizu fantastičnih transfera koje je Hajduk odradio u ovoj godini, a s Kalinićem će 'bili' postati legitimni pretendenti za titulu prvaka i osvajanje Kupa!

Sam Nikola Kalinić na Poljud se vraća nakon čak 12 i pol godina izbivanja u kojima je igrao za neke od najvećih europskih klubova. Podsjetimo, 2009. godine Kalinić je za sedam milijuna eura iz Hajduka otišao u engleski Blackburn, a potom je igrao za ukrajinski Dnjipro koji ga je 2015. godine prodao Fiorentini. I baš je u Firenci Kalinić zabljesnuo i odigrao svoje najbolje sezone koje su mu osigurale transfer u redove Milana. 'Rossoneri' su ga 'violama' platili čak 20 milijuna eura.

No, tu je u stvari i započeo Kalinićev pad, tu 2018. godinu neće pamtiti po dobru jer nije bio zadovoljan statusom u hrvatskoj reprezentaciji koja je igrala SP u Rusiji. Sukob s izbornikom Zlatkom Dalićem eskalirao je do toga ga je Kalinić izbačen iz reprezentacije usred natjecanja na kojem su 'vatreni' osvojili drugo mjesto!

Nakon toga je Kalinić 'lutao', od Milana preko Atletico Madrida i Rome. Bile su to dvije teške sezone, jednostavno za zaborav...

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +20
NK Hajduk - NK Osijek, HT Prva liga, 20. kolo, 19.12.2021. Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX

A onda je Kalinić stigao u Veronu te u posljednjih godinu i pol donekle oživio posrnulu karijeru. No, vrijeme je za povratak, a u cijeloj priči je važnu ulogu odigrao i trener Verone Igor Tudor. Prema nekim informacijama, čelnici Verone neće raditi probleme oko ovog transfera, a Hajduk će za Kalinića platiti tek simboličnu odštetu.

U Veroni su sretni jer će se riješiti napadača koji ima plaću od dva milijuna eura na godinu, a 'kapnut' će i najmanje 500.000 eura odštete. Kalinić je s druge strane sretan jer se napokon vraća na Poljud i želi pomoći Hajduku u napadu na trofej.

Nikola Kalinić bi trebao potpisati ugovor na godinu i pol, a 'bilima' će se pridružiti najkasnije sredinom siječnja. Na Poljudu se nadaju kako će Kalinić po drugi put debitirati u dresu Hajduka već 29. siječnja kad 'bili' u prvoj utakmici nastavka HT Prve lige gostuju kod Šibenika na Šubićevcu.