brza reakcija

Hajduk ima novog trenera! Posao s Portugalcem propao zbog jednog detalja, a izbor talijanskog stručnjaka na klupi 'bilih' sve je iznenadio

18.01.2021 u 12:07

Bionic
Reading

Pregovori oko novog trenera Hajduka, Portugalca Silasa, potpuno su se zakomplicirali te na koncu propali pa je tako agilni predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić brzo pronašao novo rješenje

Naime, poznato je kako je Jorge Manuel Rebelo Fernandes (poznatiji pod nadimkom Silas, op.a.), bio prvi izbor čelnika splitskog Hajduka, ali od tog posla neće biti ništa.

Čelnici splitskog kluba odlučili su kako će Paolo Tramezzani biti novi trener Hajduka. Ovaj 50-godišnji talijanski stručnjak potpisao je ugovor do ljeta 2022. godine, a vođenje prve momčadi preuzima odmah, potrdili su iz kluba.

Novi trener Bijelih rođen je 30. srpnja 1970. godine u gradu Castelnovo ne’ Monti, a igračku karijeru započeo je u Interu iz Milana. Osim za Inter nastupao je za Prato, Coseznu, Lucchese, Veneziju, Cesenu, Piacenzu, Tottenham, Pistoiese, Atalantu, Empoli i Pro Patriu.

Trenersku karijeru započeo je kao pomoćni trener Giannija de Biasija u reprezentaciji Albanije koja se tada po prvi put u povijesti plasirala na Europsko prvenstvo. Samostalno je 2016. godine nastavio kao trener švicarskog prvoligaša Lugana te se klub pod njegovim vodstvom po prvi put u povijesti plasirao u grupnu fazu Europske lige.

U 2017. preuzeo je vođenje švicarskog prvoligaša Siona kojeg je napustio zbog osobnih razloga. Već u 2018. godini preuzima ciparski APOEL s kojim je postao prvak te je i u Cipru proglašen najboljim trenerom prve lige s prosjekom osvojenih bodova od 2.16. Nakon APOELA, 2019. godine preuzima talijanskog drugoligaša Livorno, a posljednji trenerski posao imao je u 2020. godini u Sionu.

U stručnom stožeru trenera Tramezzanija bit će još njegov prvi pomoćnik Attila Malfatti te pomoćni trener Valerio Zuddas, a ostatak stručnog stožera popunit će dva kondicijska trenera koja su već sudjelovala u radu prve momčadi Toni Modrić i Šime Veršić, pomoćni trener Toni Golem i trener vratara Hrvoje Sunara.

Gdje je zapeplo sa Silasom?

Mnogi se pitaju zašto Portugalac Silas nije novi trener Hajduka? Naime, neslužbeno doznaje portal Gol.hr pregovori su potpuno propali između Splićana i 44-godišnjeg portugalskog stručnjaka, a sve je zapelo zbog odabira stručnog stožera. Dakle, plaća glavnog trenera nije bila problem i taj dio su brzo dogovorili, ali su problem njegovi pomoćnici…

Naime, doznaje se kako je Silas tražio da sa sobom dovede svoje najbliže suradnike – te im osigura lijepa primanja - što mu predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius nisu mogli omogućiti. To znači da bi se Jakobušić i Nikoličius morali zahvaliti svim domaćim trenerima koji rade u seniorskom pogonu.

Dosadašnji trener Boro Primorac vraća na mjesto voditelja Akademije Hajduka. Rad s mladim igračima ipak je ključ opstanka kluba…

  • +4
Hajduk - Gorica, 16. kolo HT Prve lige Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL