POLJUD ERUPTIRAO NAKON 4:1

Hajduk gubio pa pregazio Unireju

19.08.2010 u 22:15

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka su u prvoj utakmici četvrtog pretkola Europske lige na prepunom Poljudu pobijedili rumunjsku Unireu iz Urzicenija sa 4:1 (1:1). Gubili su Splićani, ali na krilima Senijada Ibričića stigli su do velike pobjede

Nakon bukureštanskog Dinama, Hajduk je i protiv drugog rumunjskog suparnika, Unireje, odigrao veliku partiju te stigao do uvjerljive pobjede. A sve u prekrasnoj atmosferi, pred 35.000 raspjevanih i bučnih navijača, koji su i u kriznim trenucima nosili svoje ljubimce. Naravno, s prednošću od 4:1 Hajduk je napravio velik korak prema plasmanu u skupine Europske lige.


Ponesen sjajnom atmosferom Hajduk je ušao u utakmicu i pokušao iznenaditi goste, poljuljane zbog loše financijske situacije u klubu, što je sugeriralo lagan posao za Splićane. Ipak, prvu prigodu imali su gosti u 12. minuti. Onofras je ušao u 16-erac, prebacio Radoševića, ali je pogodio vratnicu. Na sličan način uzvratili su domaćini u 32. minuti, ali je i lopta ponajboljeg igrača na terenu, Senijada Ibričića, pogodila vratnicu.

A onda šok za sve na Poljudu. U 34. minuti gosti su poveli nakon solo prodora Frunze koji je promiješao Hajdukovu obranu te udarcem iz daljine pogodio suprotni donji kut Radoševića. Torcida je shvatila da treba još malo podići glas i pomoći svojim igračima, pa je i šok brzo prevladan. Za samo pet minuta stiglo je izjednačenje, a autor gola bio je, nakon ubačaja Strinića, Senijad Ibričić.

Miljenik Torcide s odličnom igrom nastavio je i u drugom dijelu, a to je zaokružio sjajnim solo prodorom u 66. minuti, kada se prošetao kraj igrača rumunjske momčadi i pogodio za 2:1. Naravno, taj je pogodak dao dodatnu snagu Hajduku i u 78. minuti već je bilo 3:1. Ibričić je izveo korner, a Brkljača je glavom s pet metara glavom poslao loptu iza Grigorea.

Konačnih 4:1 postavio je Čop u 85. minuti. Nekoliko minuta nakon što je ušao odlično je reagirao na ubačaj Oremuša s desne strane, primirio je loptu na 10 metara i iz okreta pogodio suprotni kut suparničkog gola. Uzvrat je na rasporedu sljedećeg četvrtka.

HAJDUK - UNIREA 4:1
Split - stadion na Poljudu; gledatelja 35.000; sudac Damato (Italija)

HAJDUK: Radošević - Oremuš, J. Buljat, Maloča (Vejić, 87), Strinić - Tomasov, Andrić, Trebotić (Brkljača, 74), An. Sharbini, Ibričić - Vukušić (Čop, 66)
UNIREA: Grigore - Nicu, Maftei, Galamaz, Bordeanu - Onofras (Neaga, 61), Marinescu (Paraschiv, 47), Brandan, Frunza - Rusescu (Dale, 74), Bilasco