PROPUST NA POLJUDU

Hajduk gubi prava na svoj grb

Bionic
Reading

Hajduk bi uskoro mogao ostati bez prava da koristi svoj klupski grb ako ne plati tri milijuna kuna tvrtki Moj video koja je na korak do dobivanja ekskluzivnih prava

Novi šok na Poljudu. Originalni grb Hajduka završit će u 'vlasništvu' poduzetnika Jurice Pečnika koji ima tvrtku Moj video, iz sela Donja Pušća pokraj Zagreba.

Hajduk se nije sjetio zaštititi svoje obilježje, pod kojim je klub osnovan prije 98 godina. To je iskoristio Pečnik koji je Državnom zavodu podnio zahtjev za zaštitu (studeni 2008), a nakon tri mjeseca nitko nije uložio prigovor.

'Moj video moći će na teritoriju Hrvatske bez naknade koristiti klupsko obilježje, ali i tražiti sudskim putem naplatu od svakoga tko ga upotrijebi bez dozvole, uključujući i Hajduk', prenosi riječi Pečnika Slobodna Dalmacija.

Ako je Pečnik platio pristojbu, on sada samo čeka službenu objavu registracije i više nije  moguće izbjegavanja te mogućnosti.

Inače, prema neslužbenim informacijama u Split je već stigla ponuda za otkup prava na grb od tri milijuna kuna. Sada je na potezu uprava splitskog prvoligaša. Treba spomenuti da u klubu nitko nije želio komentirati novu aferu na Poljudu i priznati da su zabrljali. Hajduk će tako ostati bez grba ili veće svote novca da otkupi ono što mu i pripada.