prvi kiks splićana

Hajduk gadno zabrljao i bolnim porazom od Slavena propustio priliku preuzeti vrh ljestvice

11.08.2019 u 19:56

Bionic
Reading

U dvoboju 4. kola HT Prve lige nogometaši Slaven Belupa pobijedili su u Koprivnici Hajduk rezultatom 2:1 i tako osvojili prve bodove ove sezone te spriječili Splićane da preuzmu vrh ljestvice...

Burićeva družina vratila se ove nedjelje lošim navikama. Nakon neslavnog ispadanja iz Europske lige od malteške Gzire, Hajduk je upisao poraz i protiv momčadi koja je bila uoči susreta posljednja u HT Prvoj ligi, propustivši tako priliku preuzeti vrh ljestvice, s obzirom da je Dinamo dva dana ranije remizirao s Osijekom. Prekinut je tako niz od tri pobjede Splićana koji ako ne podignu nivo igre sigurno neće kandidirati za neko od mjesta koja vode sljedeće sezone u kvalifikacije za Ligu prvaka.

  • +3
HT Prva liga, 4. kolo: Slaven - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ljubitelji nogometa u Koprivnici gledali su utakmicu u kojoj je Hajduk zavladao terenom u prvih pola sata, a onda se polako gubio i na kraju ostao bez ičega.

No, tko zna kako bi sve završilo da na početku susreta Jairo, Caktaš i Jradi nisu upropastili velike šanse u kojima su se našli, zahvaljujući i golmanu Slavena Ivanu Filipoviću koji je obranio sve što je upućeno prema njemu i uspješno sačuvao svoju mrežu.

Hajduk je prvo upozorenje dobio u 28. minuti kada je Paracki zaprijetio iz slobodnog udarca, ali Duka je vješto obranio.

Međutim, devet minuta kasnije golman splitskog kluba puno je lošije reagirao. David Puclin opalio je s ruba kaznenog prostora, a lopta je nekako prošla ispod Duke i završila u gostujućoj mreži.

Izvor: Screenshot / Autor: Vimeo

Primljeni pogodak ugasio je napadački žar Hajdukovih nogometaša pa je Slaven s prednošću otišao na odmor, a nije to bolje izgledalo za Splićane ni na početku drugog dijela pa je Burić odlučio umjesto Jradija u igru uvesti darovitog Marina Jakoliša. No, sudac Matoc ga je samo dvije minute kasnije isključio nakon udaranja Međimorca u domaćem kaznenom prostoru.

U 78. minuti Slaven Belupo također je ostao s desetoricom kada je Bruno Bogojević napravio prekršaj na Edouku, a Matoc ga je vjerojatno zbog prigovora kaznio drugim žutim kartonom.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Ništa to nije pomoglo Hajduku. U 84. minuti Ismajli je skrivio penal na Ejupiju, a iskusni Ivan Krstanović pretvorio je najstrožu kaznu u pogodak i riješio pitanje pobjednika.

U šestoj minuti sudačke nadoknade krasnim pogotkom Edouk je smanjio zaostatak Hajduka, ali za novi gol nije bilo vremena.

Izvor: Screenshot / Autor: Vimeo

Slaven je tako stigao do prvih bodova ove sezone u HT Prvoj ligi i pobjegao s dna, a Hajduk ostao iza Dinama te pokazao slabosti koje bi ga mogle u nastavku sezone udaljiti od vrha ljestvice...

Izvor: Screenshot / Autor: Vimeo

HT Prva liga, 4. kolo:

Slaven – Hajduk 2:1 (Puclin 37, Krstanović 84 / Edouk 90+6)

Izvor: Screenshot / Autor: Vimeo

Hrvatska 1. liga

Slaven Belupo-Hajduk2:1
Gorica-Rijeka2:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb431010
2.Hajduk43019
3.Rijeka43019
4.Gorica42117
5.Osijek42117
6.Istra 196142026
7.Lokomotiva41033
8.Slaven Belupo41033
9.Inter Zaprešić40222
10.Varaždin40131

Sljedeće utakmice

16.8.Dinamo Zagreb-Inter Zaprešić
17.8.Varaždin-Lokomotiva
17.8.Istra 1961-Slaven Belupo
18.8.Hajduk-Gorica
18.8.Rijeka-Osijek