Tko je Karlo Letica?

Hajduk dobio golmana na kojem će zaraditi kao nikad dosad; evo zašto nema ugovor!

04.12.2017 u 14:05

Bionic
Reading

Hajdukov mladi golman Karlo Letica, koji će u veljači napuniti 21 godinu i još uvijek čeka svoj prvi profesionalni ugovor, apsolutni je junak subotnje pobjede Splićana nasred Rujevice 2:1, čime je prekinut pet godina dug post i serija od dvadeset službenih utakmica bez punog plijena. Obranio je u 69. minuti kazneni udarac Gavranovića, za kojega će mnogi kazati da je i dosuđen u najmanju ruku po bizarnom kriterijima, ali je i u ostatku utakmice mladi gorostas od preko dva metra dominirao na terenu

Letica je bio izvan sebe od sreće i to nije skrivao, a navijačka mašta gotovo odmah ga je lansirala s druge na prvu vratarsku poziciju kluba, premda je svima jasno da da će o tome zadnju riječ imati trener Željko Kopić i njegov stručni stožer te da trenutno ozlijeđeni Dante Stipica još uvijek službeno figurira kao broj jedan. Jedno je neosporno: Hajduk tradicionalno raspolaže vrhunskim potencijalom na golmanskoj poziciji i u idućim godinama ne treba strahovati za budućnost. Bit će novih Gabrića, Pletikosa, Subašića i Kalinića...

'San je bio pola ovoga, ne mogu sam vjerovati što se dogodilo, nisam još došao sebi. Strpljenje i rad su doveli do ovoga, ništa drugo. Kod penala sam pokušao ostati miran do kraja i pročitati stranu. Na taj način branim i to mi se isplatilo', kazao je nakon utakmice 20-godišnji Letica.

 

I to je sve što je uspio reći jer su se u Hajduku, u dogovoru s Leticom, odlučili zahvaliti TV kućama i najtiražnijih novinama. Ne žele da se zbog jedne dobre utakmice oko mladog Letice stvori euforija. No, jedno je sigurno – Hajduk je dobio vrhunskog golmana na kojem će jednoga dana jako dobro zaraditi. Priča se kao nikad dosad na jednom golmanu…

Stasiti i ponosni Omišanin

Nova zvijezda Hajduka rođena je u Omišu 11. veljače 1997., u obitelji koja je još šezdesetih godina ondje doselila iz Tomislavgrada. Živi preko puta stadiona i tamo je kao klinac uoči polaska u osnovnu školu samoinicijativno počeo trenirati, no već godinu dana kasnije prepoznaje ga Hajduk i od tada živi na relaciji Omiš-Split.

Prošao je kroz ruke petorice iskusnih trenera i strpljivo gradio karijeru na posudbama: najprije u trećeligašu Valu, potom u Mosoru, a na koncu u Rudešu. U Split se službeno vratio tek ove sezone, gdje je mahom sjedio na klupi prve momčadi i održavao formu nastupina za Hajduk II. Službeno je debitirao pod trenerom Joanom Carillom u Hajdukovoj prošloljetnoj pobjedi nad Slaven Belupom.

Rijeka - Hajduk 1:2 (18. kolo 2017./18., 2.12.), sažetak Autor: YouTube

U međuvremenu je zabilježio i sjajne nastupe za U-19 reprezentaciju Hrvatske na jednom osvojenom turniru u Japanu.

Obitelj Letica u Omišu ima brod za turističke transfere i snažno je vezana uz more, pa i sam Karlo ima dozvolu za upravljanje brodom. U slobodno vrijeme najčešće se prihvati maske i peraja, pa se uhvati svog najvećeg hobija - ronjenja.

Sa samim Hajdukom još uvijek je vezan tek stipendijskim ugovorom koji istječe na ljeto 2019. godine, no nema sumnje da će se nakon bljeska na Rujevici klub odlučiti – vjerojatno vrlo brzo - čvršće ga vezati profesionalnim ugovorom kako im se ne bi dogodio da napusti klub za minimalnu odštetu. Podatak kako 201 cm visoki Letica još nije čvrsto vezan za Hajduk ipak je zabrinuo neke navijače koji se pitaju; kako je to moguće?

  • +3
HT Prva liga, 18. kolo: Rijeka - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL