PORUKA IZ SPLITA

Hajduk: Ako ne bude skupštine HNS-a, bojkot prvenstva!

30.08.2011 u 14:40

Bionic
Reading

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić, po svemu sudeći, na predstojećem derbiju na Poljudu neće imati mjesto u svečanoj loži. Najavio je to Hajdukov predsjednik Hrvoje Maleš na redovnoj skupštini splitskog kluba

Na ovaj korak Maleša su ponukali mali dioničari kluba, koji su s govornice inzistirali da Hajduk reagira na niz uvreda Dinamova predsjednika i sustavne sudačke krađe u domaćem prvenstvu, ne znajući da je upravo u tom trenutku Mamić ponovno šokirao javnost izjavama o 'sotonama i kopitima zla' koji kucaju na vrata njegova kluba. 'To je zanimljiv prijedlog, razmislit ćemo o tome da mu zabranimo pristup našoj svečanoj loži. Izbacili smo i neke druge, pa zašto ne bismo i Mamića', izjavio je Maleš.

Nešto ranije Hajdukov predsjednik ponovio je zahtjev za sazivanjem izvanredne skupštine Hrvatskog nogometnog saveza i zaprijetio radikalnim potezima ako se to ne dogodi. 'Dakako da ćemo prije svega razmotriti eventualne pravne posljedice, no ako HNS ne sazove skupštinu u zakonskom roku, sljedeći korak je neigranje utakmica!' najavio je Hajdukov predsjednik.

Inače, treća redovna skupština splitskog kluba protekla je u vrlo živahnoj atmosferi, a na meti malih dioničara koji su analizirali poslovanje u prošloj godini najčešće su bili bivši predsjednik Joško Svaguša i Nadzorni odbor predvođen Kerumovim zetom Petroslavom Sapunarom.

Otkrilo se da je Svaguša sam sebi isplatio naknadu za dobre rezultate u iznosu od 100 tisuća eura, premda se javno hvalio da radi kao volonter, a i on i Nadzorni odbor javno su prozvani zbog navodno štetnog ugovora koji su sklopili s igračem Antom Vukušićem.

Prošle godine, naime, Vukušiću je plaća povećana za šest puta, rok trajanja ugovora nije promijenjen, a ugrađena je klauzula da u slučaju njegove prodaje igraču i menažeru Siniši Šoši pripada 30 posto od transfera.

Sam predsjednik Hrvoje Maleš javno se posuo pepelom jer je na putovanje u Englesku poveo suprugu, i to na klupski račun te kazao da to više nikada ne bi napravio. Zbog iskrenog odgovora, zaradio je pljesak stotinjak prisutnih dioničara.