LJEPOTICA TURNIRA

Haas u nastavku izbacio Marina Čilića

27.06.2009 u 16:01

Bionic
Reading

Nakon spektakla koji su gledateljima u Wimbledonu priredili u petak, svoj meč trećeg kola dovršili su Marin Čilić i Tommy Haas. U drugom tjednu će nastupiti Haas koji je slavio konačnim rezultatom 5:7, 5:7, 6:1, 7:6, 10:8

Meč je mogao završiti i ranije

Na službenoj stranici Wimbledona stoji kako je predstava hrvatskog i njemačkog tenisača bilo najbolje što je ovaj turnir u dosadašnjem dijelu ponudio i mnogi su s nestrpljenjem očekivali rasplet. Podsjetimo, Haas je poveo sa 2:0 u setovima, u četvrtom je imao dvije meč lopte, no najmlađi igrač koji je ostao u turniru nakon dva kola nije se predao.

Čilić je izborio peti set, tamo je servirao za meč, kasnije i sam imao i dvije meč lopte, no mrak je odgodio odluku o putniku u drugi tjedan.

Srećom, Čeh Berdych bio je brz i nakon tri laka seta protiv Davidenka ubrzao je povratak Haasa i Čilića na teren broj jedan.

Čilić je uz manje teškoće uspio osvojiti prvi gem u nastavku i povesti sa 7:6 u odlučujućem setu, a Haas je uzvratio rutinski. Sljedeća dva gema nisu donijela turbulencije za servere, ali Nijemac je izgledao spremniji. Odluka je došla u 17. gemu kada je Haas iskoristio Marinovu pogrešku za 15:30 i agresivnim pristupom izborio ključni obrat u meču. Povratka više nije bilo, Čilić je pritisnuo u zadnjem gemu, izborio dvije lopte za povratak, no promašio je dva relativno lagana forhenda i Haas je uspio završiti posao. Iskoristio je treću meč loptu te izborio četvrto kolo. Tamo ga čeka Rus Igor Andrejev, koji je u nastavku svog meča svladao Talijana Seppija. Prođe li Rusa, u četvrtini finala vjerojatno će ga čekati četvrti nositelj Novak Đoković koji igra protiv Izraelca Sele.