potvrda iz dortmunda

Haalandov transfer prouzročio još jednu kupovinu, a iz nje bi veliku korist mogao izvući i naš Roko Šimić

11.05.2022 u 12:10

Bionic
Reading

Nogometno tržište polako se budi, a čim se realizira jedan veliki transfer, kreću dogovaranja i drugih. Pa je tako nakon Haalandove prodaje Manchester Cityju, na red došla i kupovina dortmundske Borussije

Više nema tajni, Erling Haaland od sljedeće sezone nosit će dres Manchester Cityja. A dortmundska Borussia na konto tog posla dobila je 75 milijuna eura. I odmah investirala u novog igrača.

Tako je ove srijede klub iz Dortmunda potvrdio kupovinu 20-godišnjeg Karima Adeyemija, njemačkog reprezentativca koji će do kraja ove sezone predvoditi napad Red Bull Salzburga.

Zanimljivo, Adeyemi je dio nogometnog školovanja proveo u redovima minhenskog Bayerna, ali kasnije ga je put odveo u Unterhaching, pa u RB Salzburg. No, nije odmah zaigrao za prvu momčad kluba iz Mozartova grada, već je stasao kroz razvojnu momčad Lieferinga.

Baš kao što to sada radi Roko Šimić, mladi hrvatski reprezentativca, koji je prošlog ljeta postao član RB Salzburga.

Odlaskom Adeyemija, vjerujemo, priliku bi trebao dobili baš naš Roko, koji je ove sezone u 34 utakmice za klub(ove) zabio 24 gola. Zabijao je i za Liefering, ali i juniorsku momčad RB Salzburga.