OČEKIVANO

Gummersbachu Kup EHF-a, Zrnić sedam pogodaka

01.06.2009 u 20:39

Bionic
Reading

Rukometaši njemačkog Gummersbacha osvojili su Kup EHF-a nakon što su i u uzvratnom dvoboju finala nadvisili Gorenje iz Velenja. Pobjedi od 29:28 (13:11) iz prve utakmice u Sloveniji pridodali su i 26:22 (16:8) u uzvratu u Kölnu

Pred 14 tisuća gledatelja u dvorani u Kölnu Gummersbach je potvrdio nadmoć iz Velenja te je s novom pobjedom stigao do pokala europskog kupa. Iako rezultat sugerira da su se Slovenci dobro držali, ipak nije bilo jako napeto. Na poluvremenu je bilo već 16:8 za domaćina koji je veliku prednost održavao do pred sam kraj kada su gosti izvukli pristojan poraz.

Jedan od junaka u redovima pobjednika bilo je i hrvatsko desno krilo Vedran Zrnić koji je zabio sedam pogodaka, uz stopostotan šut. Isto toliko golova postigao je i njegov suigrač, srbijanski reprezentativac Momir Ilić (tri iz sedmerca), a odličan je bio i vratar Goran Stojanović sa 18 obrana.

Drugi hrvatski rukometaš u redovima Gummersbacha Drago Vuković, zabio je dva gola. Kod Velenja su najefikasniji bili Dobelšek i Bezjak s pet golova.