NEIZVJESNA BUDUĆNOST

Guardiola: Svaki dan u Barci mi može biti zadnji

07.10.2011 u 11:08

Bionic
Reading

Trener španjolskog nogometnog giganta Barcelone, Josep Guardiola, istaknuo je da ne želi dugoročni ugovor u Barceloni jer smatra da najbolje radi kada mu ugovor traje do kraja tekuće sezone

Guardiola (40) je sjeo na klupu katalonskog kluba u ljeto 2008. godine, zamjenivši na istoj Nizozemca Franka Rijkaarda. Od tada je osvojio dva naslova prvaka Španjolske, dvije Lige prvaka i još nekoliko manjih titula.

Unatoč svim tim uspjesima i činjenici da bi ga Barcelona vrlo vjerojatno zauvijek obvezala za klub kad bi on to želio, Guardiola odbija potpisati dugoročniji ugovor, jer preferira produživanje na jednu godinu na kraju svake sezone, kako bi imao kontrolu nad svojom trenerskom karijerom.

'Svakog dana pomislim da postoji mogućnost da idućeg dana napustim klub. Radim bolje kada znam da imam slobodu u odlučivanju vlastite budućnosti', rekao je Guardiola za Sport.

'Uvijek postoji rizik da izgubite strast za onim što radiš kada potpišete dugoročni ugovor. Najveće bogatstvo koje možete imati je da radite nešto što istinski volite. To je bit svega po meni', zaključio je Guardiola.

Guardiolin ugovor istječe na kraju ove sezone (ljeto 2012. godine), a njegov menadžer Jose Orobitg je nedavno izjavio da je Španjolac još uvijek vrlo sretan u Barceloni.