cifra za smrznuti se

Guardiola produžio sa Cityjem, a tu je 'ljubav' naplatio još bogatijim ugovorom

17.05.2018 u 21:14

Bionic
Reading

Pep Guardiola i Manchester City dogovorili su nastavak suradnje do ljeta 2021. godine, objavili su u četvrtak na službenom internetskom portalu novog engleskog nogometnog prvaka.

Jedan od najuspješnijih nogometnih trenera u posljednjem desetljeću će tako još najmanje tri godine biti na čelu momčadi s kojom je do naslova prvaka stigao s rekordnih 100 bodova, 32 pobjede i uz postignutih 106 pogodaka, a drugoplasirani Manchester United nadmašio je za 19 bodova.

'Vrlo sam sretan i uzbuđen. Zadovoljstvo mi je raditi ovdje. Uživam u radu s našim igračima i zajedno ćemo dati sve od sebe kako bismo bili uspješni u nadolazećim godinama. Kad radite s igračima, morate se u njihovom društvu osjećati ugodno - a ja se osjećam jako dobro', izjavio je 47-godišnji Katalonac koji je svoju trenersku karijeru započeo 2008. godine na klupi Barcelone, a nakon četiri sezone preselio u Bayern te u Münchenu ostao sljedeće tri godine.

  • +11
Slavlje igrača Manchester Cityja nakon osvojenog naslova Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U Manchester City stigao je 2016. godine. U prvoj sezoni nije uspio osvojiti nijedan trofej, a onda je njegova momčad porušila sve rekorde Premier lige i naslovu prvaka dodala trijumf u Liga kupu, u čijem su finalu na Wembleyju svladali Arsenal sa 3-0.

Vodeći 'građane' u 113 utakmica Guardiola je ostvario 77 pobjeda, a sa 32 ovosezonske pobjede u Premiershipu nadmašio je svoj prijašnji rekord od 31 pobjede, do kojeg je stigao s Barcelonom u španjolskom prvenstvu u sezoni 2009/10. S dva naslova osvojena ove godine, u njegovoj se vitrini sada nalaze 23 trofeja osvojena u ulozi trenera.

Inače, Guardiola je dosad imao godišnju plaću od 17 milijuna eura, a prema napisima engelskih medija sada će mu plaća iznositi nešto manje od 23 milijuna eura.