BUSOM 150 KILOMETARA

Guardiola 'oprao' Nogometni savez zbog samovolje

05.12.2010 u 15:11

Bionic
Reading

Iako su nogometaši Barcelone sinoć pobijedili na gostovanju kod Osasune sa 3:0, trener Barce Pep Guardiola bio je nakon utakmice vrlo ljut na Španjolski nogometni savez koji je svojim spornim odlukama izazvao veliku konfuziju

'Iz Nogometnog saveza su nam poručili da ako avion neće moći poletjeti da će utakmica biti odgođena. Nije nam prvi puta da putujemo autobusom na utakmicu, ali to nikada ne radimo na dan susreta. Niste valjda zaboravili da smo na polufinale Lige prvaka protiv Intera putovali 14 sati autobusom, jer je zračni promet bio u prekidu zbog vulkanskog pepela. No, to smo uradili u dva dana kako bi spremni došli na utakmicu. No, sada bar znamo kako stvari funcioniraju u državi i kako se Savez ponaša kada je pod pritiskom', kazao je Guardiola.

Vodeća momčad lige je puno truda morala uložiti u putovanje u Pamplonu. Iako je prvotno javljeno da je utakmica odgođena za nedjelju zbog štrajka kontrolora leta, Španjolski nogometni savez je naložio Kataloncima da ipak doputuju u Pamplonu. Barcelona je pod prijetnjom kazne morala na brzinu organizirati put od 150 kilometara vlakom i autobusom, a zbog svega je utakmica kasnila 45 minuta. Umorni igrači Barce su se mučili u prvom dijelu, no ipak su stigli do pobjede pogocima Pedra (26) i Messija (65, 83-11m).