SVE JE MANJE DILEMA

Guardiola: Messi je kao Jordan, boljeg nije bilo

21.03.2012 u 10:52

Bionic
Reading

Lionel Messi je s tri nova gola postao najbolji strijelac Barcelone svih vremena. Rijetki uopće problematiziraju je li on najbolji nogometaš današnjice, a sve je više zagovornika teze da je mali čudesni Argentinac najbolji igrač svih vremena

'Lionel Messi najbolji je nogometaš u povijesti sporta', izjavio je osvom suigraču Barcelonin stoper Gerard Pique, a jednako je određen bio itrener katalonske momčadi Josep Guardiola.

'Messi je nogometni Michael Jordan!'

Najbolji je svjetski nogometaš u utorak zabio novi 'hat-trick', već šesti ove sezone i ukupno 18. u svojoj klupskoj karijeri, izravno njime pridonijevši prvenstvenoj pobjedi 5-3 protiv Granade na Nou Campu.

Tim je golovima definitivno postao najbolji strijelac u klupskoj povijesti pretekavši legendarnog Cesara Rodrigueza, koji je u Barçinu dresu žario i palio sredinom prošlog stoljeća. Barcelonini su klupski historiografi izbrojili da je Cesar za Barcelonu zabio 232 gola u službenim utakmicama; Messi je od jučer na brojci 234.

'Messi definitivno zaslužuje mjesto u povijesti sporta. Podsjeća me na Michaela Jordana. Malo je sportaša dominiralo svojim sportovima poput njih dvojice', rekao je Guardiola dodavši:

'Messi je najbolji i to dokazuje svaka tri dana. Žao mi je ako sam nekoga uvrijedio, ali ovaj je dečko nešto totalno drukčije od svih. Nitko se ne može uspoređivati s njim jer njegove su igre nevjerojatne. Na svjetskom tronu nema trenutačno nikoga pored njega.'

Trima golovima zabijenima Granadi Messi je postao najbolji strijelac Primere sa 34 pogotka. Cristianu Ronaldu sada bježi dva pogotka. Ukupno je ove sezone zabio 54 gola u samo 45 nastupa.

'Meni je čast i zadovoljstvo biti u istoj momčadi i u istoj generaciji s Messijem. Osjećam se zbog toga sretno i privilegirano. Nije bitno gdje igra, je li mu hladno ili vruće: on u bilo kakvim uvjetima redovito dokazuje da je najbolji', dodao je Pique.

Iz sezone u sezonu sve je manje dilema. Evo ovosezonskih argumenata