ŠPANJOLSKI MEDIJI

'Grub Dinamo, čudesan Kelava i loše suđenje'

15.09.2011 u 08:38

Bionic
Reading

I Dinamo se našao na naslovnicama španjolskih novina. Naravno, zato što je za protivnika imao Real Madrid. Evo što kažu najjači španjolski sportski listovi o utakmici u Maksimiru

AS piše o patnji koju je Real znao svladati. Novinar spominje jak otpor domaćina koji je slomljen tek u 53. minuti te se analiziraju taktičke postave 'kraljevskog kluba'. Ovoga puta u tekstovima se dosta prostora posvetilo i Dinamovim igračima pa se tako u pozitivnom kontekstu spominju Kovačić, Ibanez, Sammir, a posebno Kelava, za kojeg kažu da je bio pravi zid. Naravno, spominje se i sudac za kojeg se smatra da je pustio grubu igru domaćina, a izdvaja se Lekin start na Cristianu Ronaldu, koji sudac nije sankcionirao drugim žutim kartonom, odnosno isključenjem.

Sport na početku spominje puno nerealiziranih prilika Reala u prvom dijelu, ali i ističe 'užas' gostiju kada je Rukavina sam došao pred Casillasa. Navodi se da je Dinamo u drugom dijelu još jače zagrizao, ali i da je doživio 'tuš' golom Di Marije. Prema tom dnevniku, neki igrači (Özil) pružili su blijedu partiju i podbacili. Sport se ne bavi toliko Lekinim prekršajem, ali spominje da je nakon isključenja Marcela pomoćni trener Reala Karanka morao učvrstiti obranu Arbeloom da bi zatvorio sve pukotine.

Marca također spominje da je Real igrao u 'crvenim dresovima', a novinar piše da je Di Maria jedini vidio svjetlo u tamnoj noći Madrižana. I tu se izdvaja loša večer Özila koji 'nije došao na utakmicu', a najboljim igračem proglašava se Benzema, kojem je samo nedostajala realizacija. Marca se bavi i bijesom Realovih zvijezda koje su ogorčene suđenjem te se smatra da Norvežanin Moen nije zaštitio goste od grubog domaćina (Leko).

Superdeporte donosi sličan izvještaj, ali i dodaje da se Real mogao vratiti s puno uvjerljivom pobjedom da u redovima Dinama nije bio fantastičan mladi vratar Ivan Kelava, koji je u nekoliko navrata čudesno zaustavljao realovce.

Dinamo - Real 0:1