NBA DRAFT

Griffin očekivano prvi izbor, Rubio u Minnesoti

26.06.2009 u 10:04

Bionic
Reading

U noći s četvrtaka na petak održan je tradicionalni košarkaški NBA draft na kojem su klubovi izabrali svoja pojačanja. Kao što se i očekivalo, prvi izbor bio je Blake Griffin, kojeg su uzeli LA Clippersi. Europsko čudo od djeteta Španjolac Ricky Rubio izabran je kao peti, i to od strane Minnesote

Prema svim očekivanjima, prvi izbor drafta bio je centar Blake Griffin, koji je sve oduševio u dresu Oklahome, a izabran je od strane LA Clippersa koji će vjerojatno na njemu graditi svoju budućnost. Drugi izbor pao je na prvog draftiranog igrača iz Tanazanije, 223 centimetra visokog Hasheema Thabeeta, koji nije baš poznat po svom šutu, ali je zato u obrani fantastičan.

'Sanjao sam o ovome i vrlo sam uzbuđen što ću nositi dres Clippersa', kazao je Griffin, koji je bio najbolji igrač sveučilišnog prvenstva (NCAA) prošle sezone.

Zanimljivo je istaknuti da se na ovogodišnjem draftu našlo nekoliko europskih košarkaša, a najviše pozornosti usmjereno je bilo prema 18-godišnjem čudu, Španjolcu Ricky Rubiju, koji je kao peti igrač izabran od strane Minnesote. Zanimljivo je također istaknuti da je na draft dospio i Izraelac Omri Casspi, koji bi, ako odluči otići u NBA, mogao postati prvi Izraelac u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta jer su ga kao 23. izabrali Sacramento Kingsi.

Potencijalni hrvatski reprezentativac centar sveučilišta Michigan State Goran Suton izabran je u drugom krugu drafta kao ukupno 50. izbor, i on će ići u momčad Utah Jazza. Suton je bio najbolji igrač Michigan Statea u doigravanju sveučilišnog prvenstva, te je svoju momčad odveo do velikog finala u kojem su poraženi od North Caroline.

Suton će biti drugi hrvatski košarkaš u Utah Jazzu. Prije njega tri je godine u Utahu proveo Gordan Giriček (2004-2007).

NBA draft:

1. LA Clippers - Blake Griffin
2. Memphis - Hasheem Thabeet
3. Oklahoma City - James Harden
4. Sacramento - Tyreke Evans
5. Minnesota - Ricky Rubio
6. Minnesota - Jonny Flynn
7. Golden State - Stephen Curry
8. New York - Jordan Hill
9. Toronto - DeMar DeRozan
10. Milwaukee - Brandon Jennings
11. New Jersey - Terrence Williams
12. Charlotte - Gerald Henderson
13. Indiana - Tyler Hansbrough
14. Phoenix - Earl Clark
15. Detroit - Austin Daye
16. Chicago - James Johnson
17. Philadelphia - Jrue Holliday
18. Minnesota - Ty Lawson
19. Atlanta - Jeff Teague
20. Utah - Eric Maynor
21. New Orleans - Darren Collison
22. Portland - Victor Claver
23. Sacramento - Omri Casspi
24. Dallas - BJ Mullens (mijenjan u Oklahomu)
25. Oklahoma - Rodrigue Beaubois (mijenjan u Dallas)
26. Chicago - Taj Gibson
27. Memphis - DeMarre Carroll
28. Minnesota - Wayne Ellington
29. LA Lakers - Toney Douglas (NY Knicksi otkupili izbor od Lakersa)
30. Cleveland - Christian Eyenga