STRADAO HRVAT

Grčki huligani napravili kaos na vaterpolu

07.12.2008 u 16:42

Bionic
Reading

Problemi koje Hrvatska ima sa svojim huliganima doimaju se tako mali u odnosu na događaje u Grčkoj. Na vaterpolo utakmici Olympiacosa i Panathinaikosa huligani su tukli igrače, skinuli semafor i napravili totalni kaos na plivalištu

Dosad su kibici Olympiacosa i Panathinaikosa napravili toliko problema grčkoj policiji da je gotovo nemoguće nabrojati koliko puta su susreti tih dvaju klubova prekidani zbog divljaštva i koliko je štete napravljeno u Ateni zbog njihovih makljaža. Najluđim se ipak doima događaj otprije dvije, tri godine, točnije, uhićenje maloljetnika koji je na utakmicu ženske odbojke pokušao unijeti bombu iz kućne radinosti.

Subotnja vaterpolo utakmica tih dvaju suparnika također nije prošla bez velikih incidenata. Pri rezultatu 11:6 za Olympiacos navijači Panathinaikosa sišli su s tribina i krenuli u obračun s vaterpolistima suparničkog kluba. Prvo su nožem napali legendu tamošnjeg vaterpola Theodorosa Chatzitherodoua, a teških posljedica, možda i od smrti spasio ga je golman Panathinaikosa. Totalno ludilo na plivalištu nastavljeno je obračunom s ostalim igračima, a šakom u glavu dobio je i naš Antonio Petković, nekadašnji igrač Šibenika.

Vjerovali ili ne, stradao je čak i semafor, koji su luđaci istrgnuli s kablovima i htjeli baciti u bazen, a u sveopćem kaosu gotovo je nevjerojatno da preostala dvojica Hrvata, Oreb i Sarić, koji igraju za Pao, nisu nastradali. Najluđe od svega je da je susret osiguravalo, pazite sad, samo 15 specijalaca!