NE BRINE IH HRVATSKA

Grci sigurni u dobre nastupe za EP 2012.

02.07.2010 u 13:34

Bionic
Reading

Novi izbornik grčke nogometne reprezentacije, Portugalac Fernando Santos (55) u petak je održao svoju prvu konferenciju za novinare na toj dužnosti tijekom koje je izrazio optimizam kako će nastaviti s uspješnim rezultatima koje je postizao njegov prethodnik, Nijemac Otto Rehhagel

Fernando Santos je potpisao ugovor s Grčkim nogometnim savezom na dvije godine, odnosno vodit će grčke nogometaše u kvalifikacijama za EURO 2012. godine koji će se održati u Poljskoj i Ukrajini, te će biti najveći konkurent Hrvatskoj za prvo mjesto u skupini. Uz Hrvatsku i Grčku, u našoj skupini nalaze se još reprezentacije Izraela, Latvije, Gruzije i Malte.

Grčka će kvalifikacije za EURO otvoriti 3. rujna domaćom utakmiom protiv Gruzije, dok će 7. rujna gostovati u Hrvatskoj.

'Reprezentacija je imala odlične rezultate u posljednjih osam godina i naš je cilj nastaviti s odličnim radom. Jedna era je završila, a druga započinje', rekao je Fernando Santos u svom uvodnom obraćanju medijima.

Pod Rehhagelovim vodstvom Grčka je 2004. godine senzacionalno osvojila naslov europskog prvaka, a ove je godine nastupila na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

'Raniji uspjesi me ne uznemiruju, ustvari se zbog njih dobro osjećam. Učinit ću sve kako bih nastavio gdje je moj prethodnik stao, a to će nam biti i dodatni motiv. Dobro poznajem ljude i ovdašnju kulturu, a i igrači znaju mene, a to može biti samo dobro. Stvorit ćemo skupinu natjecateljski vrlo jakih igrača, te unijeti neke nove elemente u odnosu na moga prethodnika', dodao je Santos.

Santos ima gotovo 10 godina iskustva kada je u pitanju trenerski posao u Grčkoj gdje je vodio AEK, Panathinaikos i PAOK, a i u svom rodnom Portugalu je trenirao najveće klubove Porto, Sporting i Benficu.

Prvu utakmicu na grčkoj klupi Santos će imati 11. kolovoza kada će odigrati prijateljski susret protiv Srbije u Beogradu.