TRAŽI SE POMOĆ

Grci nemoćni u 'ratu' s huliganima

23.03.2011 u 12:13

Bionic
Reading

Grčki nogometni savez (HFF) zatražio je pomoć grčke vlade i policije u borbi s huliganima koji su ove sezone već izazvali niz prekida na nogometnim stadionima

HFF će od iduće sezone zabraniti unošenje baklju i ostalih pirotehničkih sredstava na stadione, no vodstvo saveza smatra kako se vlada i policija moraju aktivnije uključiti u borbu s huliganima.

'Bez pomoći države i policije mi smo nemoćni. Ultrasi rade sve veće probleme i moramo krenuti u odlučnu borbu protiv njih,' poručio je predsjednik HFF-a Sophocles Pilavios.

Posljednji incident se dogodio za vrijeme utakmice između AEK-a i PAOK-a kada je AEK-ov vratar Sebastian Saja pogođen bakljom. Srećom prošao je bez težih ozljeda, a zbog sve češćih napada igrači grčkih klubova su zaprijetili štrajkom upozorenja.

'Potpuno razumijem nogometaše. Vlada mora donijeti nove zakonske okvire kako bi borba protiv huligana bila kvalitetnija. Savez će učiniti sve što je u njegovoj moći, no bojim se kako to nije dovoljno. Policija bi primjerice mora uvesti kvalitetnije snimanje huligana na stadionima kako bi mogla pravodobno reagirati,' dodao je Pilavios.