NOVI KRALJ SLJEMENA

Grange: Ivica je iz mene izvukao maksimum

07.01.2009 u 08:29

Bionic
Reading

Ivica Kostelić je za Francuza Jean-Baptistea Grangea rekao da je u ovom trenutku najbolji slalomaš svijeta, a ovaj je to potvrdio pobjedom u Zagrebu

Za samo pet stotinki vodeći u ukupnom poretku slaloma Jean-Baptiste Grange nadmašio je Ivicu Kostelića. Novi kralj Sljemena pun je hvale za našeg skijaša i organizaciju utrke.

'Ivica me u obje vožnje natjerao da dam sve od sebe, a ja jako dobro znam koliko je slatko pobjeđivati s pet stotinki razlike', kazao je pobjednik sljemenskoga slaloma i osvajač novčane nagrade od 60.000 eura, Francuz Jean-Baptiste Grange.

'U prvoj vožnji magla je bila tako gusta da u pojedinim trenucima uopće nisam znao kuda idem. U drugoj utrci su uvjeti bili bolji, ali su gledatelji toliko navijali za Ivicu da me to čak pomalo i nerviralo. Održao sam tradiciju, da pobjeđujem kada imam najbolje vrijeme prve vožnje i to je dokaz mojeg velikog samopouzdanja. Trenutačno sam vodeći slalomaš svijeta i to namjeravam ostati', rekao je Grange i pohvalio organizaciju utrke na Sljemenu.

'Lani nisam bio dobar na Sljemenu i stoga sam želio popraviti dojam, jer sljemenski slalom sigurno spada među tri najveće skijaške utrke na svijetu. Zagreb je velik grad i toliko je različit od svih ostalih mjesta u kojima se održavaju utrke Svjetskoga kupa. Ima nešto poput Schladminga i Kitzhbühela. To je za mene posebna utrka', završio je pobjednik Grange, koji je trijumfom na Sljemenu preuzeo prvo mjesto i u ukupnom poretku Svjetskog kupa.