POZITIVNE REAKCIJE

Gradski čelnici žele šeike u Maksimiru

09.06.2011 u 08:24

Bionic
Reading

U vladajućim strukturama grada Zagreba vlada oduševljenje mogućnošću da arapski bogataši ulože novac u Dinamov stadion

Zdravko Mamić je u Dubaiju, kod bogatih vlasnika kluba Al Nasr i njihovih suradnika, sponzora. Prvi čovjek Dinama pokušava dogovoriti suradnju dva kluba, možda pronaći i sponzora za plavi dres koji zasad zjapi prazan.

Kako tamo doista ima bogatih, nama čak nezamislivih razmjera, možda bi Mamić kao uspješan pregovarač mogao izmusti i novac za gradnju stadiona. No, čak i da nađe novac, a navodno ima zainteresiranih, ne znači da bi gradnja počela u tili čas. Znajući hrvatsku birokraciju, onaj tko bi pokucao na vrata grada Zagreba, koji je vlasnik stadiona, zacijelo bi morao čekati godinama da se riješi papirologija.

Uostalom, grad bi prvo trebao poništiti natječaj koji je dobila Alpine Bau.

'Mi oko stadiona ne možemo ništa, gradsko je vlasništvo, pa kad bi se i našao zainteresirani investitor, sve bi rješavao grad. No, sad je pitanje je li grad u stanju i u kojem roku riješiti svu dokumentaciju dođe li netko zainteresiran,' kazao je Dinamov glavni direktor Damir Vrbanović.

Zanimljivo je da bi se odmah moglo graditi na Kajzerici koja ima lokacijsku i građevinsku dozvolu. Možda bi i investitor mogao sam kupiti nekakvo zemljište i sagraditi privatni stadion.

Reakcije gradskih čelnika na mogućnost ulaganja stranog kapitala u gradnju stadiona pozitivne su.

'Hvala bogu da ima nekoga tko se želi uključiti, jer dosad se krivo ulagalo,' kazao je jedan od gradskih čelnika Ladislav Prežigalo.