počinje euro

Gračan upozorava na opasnosti Rumunjske: Imaju sjajnu generaciju

18.06.2019 u 08:56

Bionic
Reading

Uoči prve utakmice na Europskom juniorskom nogometnom prvenstvu izbornik Nenad Gračan priznaje da neće biti lako protiv izuzetno opasnih Rumunja ovog utorka...

Hrvatska napokon započinje svoj nastup na dugo iščekivanom juniorskom Euru. U grupi C s jakom Engleskom i Francuskom prvo se mora obračunati s Rumunjima ovog utorka koji također imaju sjajnu reprezentaciju.

  • +3
Prijateljska utakmica U-21: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

'Rumunjska je izrazito kvalitetna momčad, prošla je kvalifikacije bez poraza te izbacila i Portugal, a sedmorica igrača već su im članovi seniorske reprezentacije. Sjajna su generacija s izuzetnim pojedincima, a posebno su opasni u improvizaciji. Imaju pravi nogometni duh te trebamo biti oprezni, igrati sa što manje grešaka. I mi i Rumunji volimo posjed lopte i nadmudrivanje na terenu,' izjavio je uoči utakmice izbornik Nenad Gračan koji naglašava da se situacija s ozljedama poboljšava:

'Zdravstveni problemi polako nestaju, mislim da poteškoća neće biti ni sa Šunjićem, ni sa Katićem, niti sa Benkovićem. Vlašić je ušao u trenažni proces prije desetak dana, osjeća se odlično i to je dobra vijest za sve nas.'

Hrvatska bi eventualnim plasmanom u polufinale izborila nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

'Olimpijske igre nisu najveći nogometni događaj, ali su najveći sportski događaj. Svi imaju veliku želju upoznati najbolje sportaše na Olimpijskim igrama i svi su motivirani. Pokušat ćemo ostvariti taj cilj, no tu je 12 sjajnih reprezentacija i to nije nimalo lak zadatak. Posreći li nam se, možda iskusim Olimpijske igre i kao trener,' zaključio je Gračan.

Dvoboj Hrvatske i Rumunjske počinje u 18:30.