KVALIFIKACIJE ZA EP U-21

Gračan 'oteo' igrače Kovaču za pobjedu nad Englezima

29.09.2014 u 16:41

Bionic
Reading

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Nenad Gračan odabrao je 21 igrača za susrete s Engleskom u sklopu doigravanja za odlazak na Europsko prvenstvo U-21 reprezentacija

Mlada reprezentacija okupit će se 6. listopada u hotelu Aristos u Zagrebu gdje će početi s pripremama za odlučujuće okršaje za odlazak na Europsko prvenstvo protiv Engleske. Nakon uspješno odrađenog prvog dijela kvalifikacija, u kojem je Hrvatska osvojila prvo mjesto u svojoj skupini, u hrvatskoj vrsti ne nedostaje optimizma uoči susreta s jakom selekcijom Engleske:

'Svima nama je veliki motiv odlazak na Europsko prvenstvo, svjesni su i igrači kakav je ovdje ulog. Na popisu su igrači koji su i do sada bili u procesu, neke smo i vratili i nadam se da će iskoristiti priliku koja im se pruža. Veseli nas što imamo i pojačanja iz A selekcije, sigurno da smo njima još jači', kaže izbornik Gračan.

Englezi su protivnik za respekt, kaže Gračan, i poručuje kako će taktička disciplina biti jedan od ključnih elemenata za pozitivan rezultat:

'Igramo protiv neugodnog suparnika koji je vrlo agresivan, i moramo respektirati veliki broj pogodaka koji su postigli, neovisno o kvaliteti njihovih protivnika. Najvažnije je da u taktičkom segmentu budemo kvalitetni, da što manje griješimo, posebno u prvoj utakmici'.

Gračan je za ovu akciju pozvao sljedeće igrače:

Matej Delač (Arles), Tin Jedvaj (Bayer), Antonio Milić (Hajduk), Dario Župarić (Pescara), Niko Datković (Spezia), Matej Mitrović (Rijeka), Filip Bradarić (Hajduk), Dražen Bagarić (Split), Domagoj Pavičić (Lokomotiva), Marko Pjaca (Dinamo), Mario Pašalić (Elche), Dominik Livaković (Zagreb), Stipe Perica (NAC Breda), Marko Livaja (Rubin Kazan), Marko Rog (Split), Mijo Caktaš (Hajduk), Ante Ćorić (Dinamo), Ante Rebić (Leipzig), Petar Mišić (Lokomotiva), Karlo Bručić (Lokomotiva), Petar Brlek (Slaven Belupo).

Prva utakmica između Engleske i Hrvatske igra se na stadionu Molineux u Wolverhamptonu 10. listopada s početkom u 18:45 sati, a uzvrat je na rasporedu 14. listopada u 18:00 sati u Vinkovcima.