nevjerojatne cifre

Gotovo je! Napokon je poznato gdje Erling Haaland nastavlja karijeru; postaje najplaćeniji u povijesti lige

19.04.2022 u 11:36

Bionic
Reading

Engleski mediji tvrde da je sve dogovoreno i da najtraženiji napadač današnjice, norveški reprezentativac Erling Haaland (21) na kraju sezone napušta dortmundsku Borussiji te karijeru nastavlja u Manchester Cityju

Pep Guardiola nadmudrio je sve konkurente, prije svih madridski Real i PSG, te je za sljedeću sezonu osigurao fantastično pojačanje svom Manchester Cityju!

Dugo se Erling Haaland (21) 'lomio' i razmišljao čiju ponudu prihvatiti. Za najtraženijeg napadača u Europi su se borili svi velikani, ali na kraju su u najužoj konkurenciji ostali PSG, Real i City. Svaki je klub imao 'ono nešto', ali čini se kako je na kraju Haaland poslušao savjet svog oca. Jer Alf-Inge Haaland je svoju nogometnu karijeru završio baš u redovima Cityja. A sad će njegovim stopama krenuti i sin Erling!

  • +7
Stuttgart - Borussia (D), Bundesliga, 8.4.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Thomas KIENZLE / AFP / Profimedia

Čelnici Manchester Cityja će tako Borussiji Dortmund isplatiti 75 milijuna eura odštete, a na Etihadu će Erling Haaland postati najplaćeniji nogometaš u povijesti Premiershipa!

Prema informacijama koje su objavili engleski mediji bliski čelnicima Manchester Cityja, Haaland će zarađivati oko 600.000 eura na tjedan, odnosno nešto više od 31 milijun eura godišnje! Bez bonusa!

Za usporedbu, u ovom trenutku je Kevin de Bruyne najplaćeniji igrač Cityja i engleske lige, a on zarađuje 'samo' 470.000 eura na tjedan. Čak i Cristiano Ronaldo zarađuje manje, oko 450.000 eura na tjedan.

Dugoročno gledano, Manchester City je sada doslovno posložio 'mega-momčad', klasični napadač nedostajao je Pepu Guardioli, posebice nakon što je klub napustio Sergio Aguero, a prošlog ljeta nije uspjela akcija dovođenja Harryja Kanea. Navijači Cityja sada s pravom očekuju da i Guardiola potpiše novi ugovor jer mu ovaj završava u lipnju 2023 .godine.

Podsjetimo, Erling Haland je u Borussiju Dortmund stigao početkom 2020. godine iz Red Bull Salzburga za 20 milijuna eura. Od tada je za 'žuto-crne' odigrao 85 utakmica u svim natjecanjima te je zabio 82 gola i asistencijama namjestio još 23.