ht prva liga

Gorica želi prekinuti neugodnu tradiciju protiv Dinama, a taj njezin pokušaj možete gledati i u TV prijenosu. Evo gdje i kada...

30.10.2021 u 10:15

Bionic
Reading

Nakon ovotjednih ispita u SuperSport hrvatskom nogometnom kupu, Gorica i Dinamo okreću se međusobnom srazu u 14. kolu Hrvatski Telekom Prve lige. Taj se dvoboj igra od 17.05 sati (Arenasport 3, MAXtv) na stadionu u Velikoj Gorici

Dinamo je 'ludim' golom Mislava Oršića iz kornera uspio rezultatom 3:2 preskočiti drugoligaša BSK iz Bijelog Brda, proći u sljedeću fazu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, ali i donekle popraviti atmosferu nakon niza od tri utakmice bez pobjede.

No, kako je nogomet svakodnevno dokazivanje, tako Dinamo ove subote mora tražiti pobjedu protiv Gorice, kluba koji inače 'leži' Modrima, jer u 15 međusobnih utakmica 13 puta su slavili, jednom remizirali i tek jednom izgubili. S time da je taj poraz zabilježen u prijateljskoj utakmici.

Međutim, Dinamov trener Damir Krznar svjestan je da mu ništa neće pasti s neba, ali i da od svoje momčadi mora tražiti maksimum, tim prije što i dalje nema glavne radilice, Arijana Ademija, a i nedovoljno opravljeni su Duje Čop te Deni Jurić. Ipak, dobra vijest za Krznara jest oporavak Brune Petkovića, ali ne zna se u kojoj bi ga minutaži.

'Puno nam je značila pobjeda protiv BSK-a u Bijelom Brdu. Trijumf je uvijek taj koji nosi atmosferu, Kup je uvijek neugodno natjecanje, nikad ne možete ići opušteni niti na jednu utakmicu, a kamoli u Kupu, tako da u dobrom ozračju očekujemo utakmicu u Gorici. Nemamo puno vremena za analizu. Jasno jest da nekakve stvari koje se ponavljaju kroz utakmice moramo korigirati. U ovom slučaju to je napadanje dubine, guranje dubinske lopte u prostor, primarno protiv momčadi koje se brane kako bismo probili taj njihov obrambeni gard. To je bio fokus u posljednja dva treninga. Reakcija igrača na treninzima je zaista zadovoljavajuća, energija i radna etika su na visokoj razini. Trening je taj koji vam daje osnovnu viziju onoga što možete očekivati na utakmici, tako da očekujemo da će igrači u Gorici biti na visokoj razini i zadovoljiti svim zahtjevima', rekao je za Sportske novosti Damir Krznar, a onda se osvrnuo i na Goricu.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Gorica je momčad koja već tri godine u kontinuitetu pokazuje stabilnost, kao klub u cjelini i kao momčad, bez obzira na promjene dva-tri trenera koje su se dogodile. Dakle, stabilni su, čvrsti, organizirani, defenzivno dobro posloženi. Sigurno je da nas čeka težak posao. Morat ćemo biti na vrhunskoj razini. U fazi napada moramo ispoštivati ono o čemu sam govorio na početku kako bismo došli do dobrog rezultata'.

S druge strane, trener današnjeg domaćina, Gorice, Krunoslav Rendulić, nije opterećen prošlošću i neuspjesima protiv Dinama.

'Što reći o Dinamu? To je naša najkvalitetnija momčad, satkana od iznimnih pojedinaca, mahom su to reprezentativci, no mi unatoč tome svoju šansu vidimo. Tražit ćemo svoju šansu od početka, učinit ćemo sve da ugrozimo Dinamo, da uzmemo sva tri boda', rekao je Rendulić.