ht prva liga

Gorica i Lokomotiva u borbi za Europu; domaćin ima samo jedan problem, neuvjerljiv je pred svojim navijačima...

02.04.2019 u 12:14

Bionic
Reading

Prvu utakmicu 27. kola Hrvatski Telekom Prve lige danas (Arenasport 3, 16.30 sati) igraju Gorica i Lokomotiva. Izravan je ovo dvoboj za mjesta koja vode u kvalifikacije za Europsku ligu, a 'lokosi' se nadaju kako će iskoristiti najveću slabost ove sezone izvrsne Gorice koja na svom terenu ne briljira, ima tek tri pobjede, tri remija i čak šest poraza

Gorica i Lokomotiva nisu uspjeli pobijediti u prošlom kolu, a to je omogućilo Hajduku da ih s tri osvojena boda protiv Istre preskoči na prvenstvenoj tablici i da zauzme četvrtu poziciju. Jakirovićeva je momčad na teškom gostovanju u Osijeku odigrala vrlo dobru utakmicu i osvojila je vrijedan bod.

Dva je puta Gorica vodila golovima Lovrića, no domaćin je uspio anulirati tu prednost. U posljednjih je šest kola Gorica poražena samo od vodećeg Dinama, te se sasvim zasluženo i dalje bori za pozicije koje donose plasman u kvalifikacije za nastup u Europskoj ligi. Za bolji plasman od trenutne šeste pozicije Gorica bi trebala imati bolji učinak pred svojim navijačima. Naime, dok na gostovanjima Jakirovićeva momčad brilijira, u Velikoj Gorici je ostvarila tek tri pobjede ove sezone od kojih su dvije bile protiv posljednjeplasiranog Rudeša.

Jakirović vjeruje da će njegova momčad spremna dočekati Lokomotivu.

'Bilo je dosta vremena za odmor. Mislim da smo spremni jer pred kraj utakmica izgledamo jako dobro. Očekujem jako tešku utakmicu. Lokomotiva je za mene jako dobra momčad predvođena odličnim trenerom. Imaju puno potencijala, mladih igrača, uz par iskusnih poput Radonjića i Rakića. Biti će neizvjesno, a profitirati će momčad koja bude radila manje pogrešaka', kaže trener Gorice, a prenosi Dvoznak.com.

U konkurenciju za nastup kod Gorice se nakon odrađene suspenzije vraćaju važni defanzivci Marina i Čagalj, a Jakirović je prilikom najave utakmice rekao kako nema problema s ozljedama, te da su mu svi igrači na dispoziciji.

  • +5
NK Osijek - NK Gorica, 26. kolo Hrvatski Telekom Prve lige, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Lokomotiva je niz od pet utakmica bez poraza prekinula u petak protiv Rijeke. Gosti su rano poveli golom Gorgona, no Lokomotiva je zaigrala mnogo bolje u drugom poluvremenu i rano je stigla do izjednačenja preko Majstorovića. Krenula je Tomićeva momčad po potpuni rezultatski preokret, no dočekala je novi gol Rijeke i poraz.

MAXTV DERBI TJEDNA: Uživajte u omiljenom sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.

Imali su domaći igrači i trener Tomić za čime žaliti nakon utakmice jer su kreirali nekoliko odličnih prilika koje nisu iskoristili. Lokomotiva je tim porazom pala na petu poziciju na prvenstvenoj tablici, no Osijek i Hajduk imaju prednost od samo dva boda pa borba za europski plasman definitivno nije izgubljena.

Tomić nije krio razočarenje nakon poraza od Rijeke.

  • +5
Lokomotiva - Rijeka, 26. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Jako mi je žao što nismo pobijedili jer smo bili apsolutno bolji. Imali smo puno više šansi i pobijedili smo sami sebe. Prvi smo gol Rijeci poklonili, a drugi je gol bio iz kontre nakon situacije kakvih smo mi imali nebrojeno tijekom utakmice. Bolje smo igrali u nastavku susreta, no sportska nam je sreća okrenula leđa. Čestitam Rijeci na pobjedi, no mišljenja sam da smo nezasluženo izgubili. Unatoč žaljenju za izgubljenim bodovima, svojim igračima nemam što zamjeriti', kazao je trener 'lokosa'.

Hrvatska 1. liga
GoricaLokomotiva0:2
RijekaSlaven Belupo2:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb26214167
2.Rijeka27158453
3.Lokomotiva27128744
4.Osijek26127743
5.Hajduk261110543
6.Gorica271161039
7.Slaven Belupo274131025
8.Inter Zaprešić26731624
9.Istra 196126451717
10.Rudeš2614217
Sljedeće utakmice
3.4.Inter ZaprešićOsijek
3.4.HajdukDinamo Zagreb
4.4.RudešIstra 1961
6.4.Inter ZaprešićLokomotiva
6.4.GoricaRijeka