novi napadač

Gorica dovela veliko pojačanje; u Turopolje stigao liberijski reprezentativac koji je branio boje Spartaka iz Moskve

04.02.2021 u 15:08

Bionic
Reading

Gorica se pojačala liberijskim reprezentativcem Sylvanusom Nimelyjem

Sylvanus NImely, napadač liberijske reprezentacije i dosadašnji član druge momčadi moskovskog Spartaka, novi je član hrvatskog prvoligaša Gorice, a klub je objavio da je s 22-godišnjim nogometašem potpisao ugovor do ljeta 2023.

'Gorica me želi, pokušava dovesti, posljednje dvije i pol godine. I klub i ja dugo smo se borili za ovo i konačno se dogodilo. Strašno sam uzbuđen i jedva čekam da krenemo', izjavio je Nimely nakon što je potpisao ugovor s klubom kojeg je u posljednje vrijeme intenzivno pratio.

'Jako dobro znam i kojim stilom igra Gorica, i to mi se izuzetno sviđa, mislim da trener radi jako dobar posao, momčad naporno radi i skuplja bodove. S nekoliko novih igrača, uključujući i mene, vjerujem da ćemo dati još opcija treneru i unaprijediti igru momčadi', rekao je Nimely u razgovoru za službeni internetski portal Gorice.

Nogometni put je počeo u rodnoj Monroviji, a s 15 godina je debitirao za reprezentaciju u kojoj je skupio osam nastupa.

Sa 16 godina je preselio u Češku zbog školovanja i igrao za drugu momčad prvoligaša Karvine iz koje je 2017. prešao u drugu momčad Spartaka. Najdraža mu je pozicija središnjeg napadača, ali iskoristiv je na svim ofenzivnim pozicijama. Želio je nositi broj 9 na dresu, ali kako je taj zauzet, jer ga nosi srpski napadač Ognjen Mudrinski, Nimely se odlučio za 45.

Liberijac je odmah stekao pravo nastupa, ali će nakon testiranja stručni stožer procijeniti koliko je spreman i hoće li konkurirati za utakmicu protiv Slaven Belupa, kod kojeg će Goričani gostovati u ponedjeljak.

Pogledajte još jednom najbolje golove 19. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.