LIJEČNIK POTVRDIO

Goran Sablić definitivno propušta Ukrajinu

25.05.2009 u 08:52

Bionic
Reading

Iako se zbog stanja u kojem je na Gorana Sablića nije ni računalo sa sigurnošću, prof. Boris Nemec pregledao ga je te nažalost potvrdio da Sablić neće biti spreman do lipanjskog ogleda protiv Ukrajine

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić za predstojeći kvalifikacijski ogled s Ukrajinom nažalost neće moći računati ni na Gorana Sablića. Braniču kijevskog Dinama i nekadašnjem reprezentativcu, baš kao i Eduardu da Silvi, uručen je pretpoziv s nadom da će se oporaviti od ozljede i ponovo pridružiti najboljoj hrvatskoj vrsti već u četvrtak, 28. svibnja. Nažalost, od toga neće biti ništa.

Podsjetimo, Sablić je prije desetak dana na prvenstvenoj utakmici pri krivom doskoku ozlijedio koljeno, osjetio jaku bol te otad nije trenirao. Postojala je nada da će se ipak oporaviti do okupljanja s Ukrajinom, no jučerašnji pregled obavljen kod Borisa Nemeca, jednog od liječnika reprezentacije, definitivno je otklonio i tu mogućnost.

'Upravo zbog toga što je najozbiljnije konkurirao za utakmicu u Zagrebu, odlučili smo napraviti ovaj pregled. U ovome trenutku postoji opravdana sumnja da je ozlijeđen meniskus, tako da će Sablić već u utorak napraviti pregled magnetskom rezonancom kako bi se definirala prirodu same ozljede. Nažalost, njegovo ukupno stanje, a s obzirom na to da pripreme počinju za pet dana, takvo je da on nikako nije u situaciji da se može priključiti momčadi', rekao je za stranice HNS-a prof. Nemec.