POČINJE SPEKTAKL

Goran Ivanišević osvrnuo se na turnir u Umagu, a dotakao se i nove teniske 'prijetnje' za Novaka Đokovića

25.07.2022 u 09:40

Bionic
Reading

Grad Umag idućih tjedan dana postaje sportsko i turističko središte Hrvatske jer počinje još jedan teniski ATP turnir Plava Laguna Croatia Open

Gostujući u Dnevniku HTV-a, proslavljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević osvrnuo se na ždrijeb i igrače koji će igrati na turniru.

'Od naših, Mili Poljičak će igrati protiv kvalifikanta, Duje Ajduković igra protiv Molčana, neugodnog slovačkog tenisača, a Dino Prižmić protiv Zapate. To je velika stvar za njega i veliko iskustvo. I veći turniri od ovoga bi bili ljubomorni da imaju za prve nositelje Alcaraza i Sinnera, to je nevjerojatna stvar za Umag i Hrvatsku', rekao je Ivanišević.

Borna Ćorić zbog ozljede prepone u Hamburgu otkazao je nastup u Umagu.

'Nadamo se da će se što prije oporaviti i da će igrati sljedeće godine.'

Još jednom se osvrnuo na nastup mladog Španjolca Carlosa Alcaraza koji u Umag dolazi kao peti tenisač svijeta i koji je nova teniska prijetnja za Novaka Đokovića kojeg trenira Ivanišević.

'On je budući broj 1, oduševio je svijet ove sezone, a počeo je prošle godine u Umagu. Osvojio je nekoliko turnira, pobijedio Rafu i Novaka. On je fenomenalan igrač i budućnost svjetskog tenisa.'