OBJEKTIVNO GLEDANJE

Goluža: Nerealno je očekivati da Zagreb osvoji Europu

19.04.2012 u 15:00

Bionic
Reading

Uoči subotnjeg četvrfinala Lige prvaka protiv Kiela, novopečeni trener CO Zagreba Slavko Goluža gostovao je na Soundset Plavom

Slavko Goluža je u ponedjeljak prihvatio poziv za trenera Zagreba nakon ekspresne smjene Ivice Obrvana zbog debakla u SEHA ligi.

'Trenutno je nerealno očekivati da CO Zagreb postane prvak Europe. Došao sam u CO Zagreb u nezavidnoj situaciji, gdje nemam baš puno vremena za pripremiti ekipu kako želim, ne želim se s Kielom sada opterećivati. Želim da se borimo maksimalno i da to publika prepozna. Veliki sam optimist i očekujem trku svih 60 minuta', kaže Goluža.

'Arenu, ne da možemo, nego moramo napuniti, dodaje, jer ne igra se svaki dan protiv jedne institucije u Europi'.

Najvećim opasnostima Goluža smatra Kima Andersona, Daniela Narcisa, Arona Palmarsona

'No pokušat ćemo se zbiti u sredini pa nek pucaju sa široke pozicije – poručuje Goluža uz smijeh. Uskladiti klub i reprezentaciju nije problematično, ističe, samo treba sve dobro isplanirati i organizirati. A što se tiče priprema za Olimpijadu, i Balić će vjerojatno biti spreman, unatoč borbi s ozljedama.'
Na pitanje je li tipični tradicionalni Hercegovac i je li njegova uvijek zadnja u kući, diplomatski je i uz smijeh odgovorio:

'Da, draga! Ja sam ponosni Hercegovac, ponosan sam i na Metković jer je to grad u kojem sam odrastao, ali Zagreb je moj grad, omogućio mi je što nitko nije, ističe Goluža.

Pored silnih poslovnih i obiteljskih obveza, kaže, nema vremena za izlaske.

'U zadnje vrijeme volim leć', uzet šah i igrat. Jest da igram protiv kompjutera, ali nema veze!'