MAESTRO NA TERENU

Goluža: Ivano se vratio, sad ne smijemo žuriti

03.01.2009 u 16:33

Bionic
Reading

Stručni stožer Hrvatske rukometne reprezentacije i igrači zadovoljni su uvjetima završnih priprema za Svjetsko prvenstvo koje će početi 16. siječnja, izjavili su na prvoj konferenciji za novi

'Najvažnije je da je Ivano Balić trenirao s trenerom Željkom Babićem, bili su na trčanju i nije bilo potrebe da odlaze u teretanu. Ostali igrači su bili u teretani a nakon toga su imali vanjsko trčanje uzbrdicom,' istaknuo je Goluža.

Po Golužinim riječima Balić se već uključio u pripreme i po dolasku u Split 'dobro je odradio rukometni trening.'

'Najvažnije je da se Ivano vratio rukometu. Nećemo s njim žuriti, jer ja osobno znam što znači povreda leđa koju sam godinu dana imao. Neki pokret može pogoršati stanje što mi nikako ne bismo željeli. Balića treba postupno opterećivati,' kazao je Goluža.

Rukometaši su trenirali u maloj dvorani novosagrađene Spaladium arene, a Goluža je najavio da će se treninzi za dva dana preseliti u veliku dvoranu, te će biti dovoljno vremena da se igrači priviknu na dvoranu.

'Prva utakmica na Svjetskom prvenstvu protiv Južne Koreje (16. siječnja) za nas je jedna od najvažnijih. Imat ćemo dovoljno vremena da se pripremimo za tu utakmicu nakon posljednje pripremne utakmice što ćemo odigrati 9. siječnja u Splitu protiv Slovenije', naglasio je Goluža. Dodao je kako će nakon Južne Koreje uslijediti dvije lakše utakmice koje će biti predigra za dvije njjače utakmice u grupnom dijelu natjecanja protiv Španjolske i Švedske.

'Naš je cilj iz prvog dijela natjecanja u Splitu prenijeti za nastavak prvenstva u Zagrebu četiri boda. U tom slučaju se nadamo da bi u tri utakmice u Zagrebu i sa jednom pobjedom u tom dijelu natjecanja mogli osigurati plasman u završnicu', kazao je Goluža. On je naglasio kako se nada da će publika biti naš igrač više, te kako su dva tjedna završnih priprema u Splitu dovoljna za privikavanje. Dodao je kako bi poteškoće moglo predstavljati privikavanje na 'pritiske sa strane koji će dolaziti od naših ljudi zbog potraživanja ulaznica ili pozivi za druženja s reprezentativcima'.

'Pozivi i druženja s nama u sadašnjim okolnostima oduzimaju nam koncentraciju, a nama je potreban mir pa molimo da se to uvaži', kazao je Goluža. Pri tomu je kazao kako postoji mogućnost da jedan od treninga na pripremama u Splitu bude otvoren za javnost, ali će konačnu odluku o tomu donijeti izbornik Lino Červar.

Po Golužinim riječima pripremna utakmica protiv Slovenije, što će se odigrati 9. siječnja, koristit će Hrvatskoj reprezentaciji da se od 21 igrača koliko ih je na pripremama u Splitu odabere 16 koliko ih je potrebno prijaviti za prvi krug natjecanja.

Ninčević je na konferenciji za novinare u prvi plan istaknuo kako mu je čast što je uvršten među 21. igrača za završne pripreme u Splitu.

'Nadam se da ću protiv Slovenije opravdati povjerenje i uspjeti se naći na popisu od 16 igrača za natjecanje', kazao je Ninčević. I Kopljar i Ninčević su rekli da su oduševljeni Spaladium Arenom.