ŽELI OTIĆI IZ WOLFSBURGA

Golovi u hrvatskom dresu u Njemačkoj aktualizirali 'slučaj Brekalo': Treba naći rješenje...

25.06.2019 u 18:17

Bionic
Reading

Nakon što je Josip Brekalo s dva pogotka spasio mladu hrvatsku reprezentaciju od poraza u posljednjem kolu grupne faze protiv Engleske, ponovo se u Njemačkoj aktualiziralo pitanje njegovog odlaska iz Wolfsburga...

Bez sumnje riječ je o jednom od najboljih nogometaša naše U-21 reprezentacije koja se nije proslavila na Euru u Italiji i San Marinu, a možda bi bolja prošla da se Brekalo nije ozlijedio protiv Rumunjske i propustio veći dio utakmice s Francuzima.

  • +3
Hrvatska - Engleska, Euro U-21, 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

Kada se napokon oporavio Josip Brekalo zabio je dvaput u remiju 3:3 protiv Engleza, što nije bilo dovoljno za prolazak dalje pa se 21-godišnji napadač vraća svojim tekućim problema i pitanju odabira kluba u kojem želi nastaviti karijeru.

Naime, u dresu Wolfsburga prošle sezone samo je 15 utakmica Bundeslige počeo od prve minute i ukupno je zabio tri pogotka te je izrazio želju za odlaskom.

Vjeruje se da ga želi Benfica, ali i neki talijanski klubovi. No, bez barem 15 milijuna eura odštete 'vukovi' ga nemaju namjere pustiti.

'Josip je iznimno talentiran igrač. Moramo pronaći rješenje s kojim će svi biti zadovoljni,' izjavio je sportski direktor Jörg Schmadtke za dnevnik Kicker.

U sljedećih mjesec dana Brekalov status bi se trebao riješiti, a ne bi bilo iznenađenje da se nakon ovog nogometnog Eura uključi u borbi za njega još pokoji ugledni klub...