GOLČINA I LUDO SLAVLJE

Golman Tvrtko Kale glavom donio pobjedu

14.04.2010 u 08:24

Bionic
Reading

Bivši vratar sedam hrvatskih klubova Tvrtko Kale već četiri godine nogometni kruh zarađuje u Izraelu, a tijekom vikenda u posljednjem je kolu prvenstva zabio pobjednički gol za svoj Hapoel Be'er Shevu

Kale je oduvijek bio osebujan

Kalin klub u posljednjem kolu bio je rasterećen, jer je sigurno bio među četiri sastava iz sredine ljestvice koji se u nastavku sezone neće boriti za naslov, ali ni za ostanak. U subotu im je u goste došao Hapoel Acre i gledatelji su vidjeli zanimljiv dvoboj.

Gosti su poveli pa kasnije golom dvostrukog strijelca Gite izjednačili na 2:2, a tim rezultatom ušlo se i u završnicu. Tada je Kalin Hapoel izborio udarac iz kuta, a naš golman je odlučio iskušati sreću. U punom je sprintu ušao blizu prve stative i centaršut je išao upravo na njega.

Bacio se i loptu od travnjak zabio za pobjedu svog sastava 3:2. Tada je potrčao prema svojim navijačima, skočio na ogradu i skoro pao na tribinu. Ipak, navijači su zadržali svog junaka i sve je završilo bez posljedica.

Rođenom Zagrepčaninu danas je 35 godina, a najslavniji trenutak karijere doživio je u Zadru prije šest godina kada je serijom sjajnih obrana protiv Dinama donio bod Zadru i posljedično naslov Hajduku, klubu za koji navija i za kojega je nastupao u iduće dvije sezone.

Karijeru je počeo u Lokomotivi, a prije Zadra nastupao je još za Hrvatski Dragovoljac, Čakovec, Inter i Rijeku.