NBA

Golden State prekinuo crni niz, Wade sjajan

09.12.2008 u 11:34

Bionic
Reading

U NBA ligi odigrana su četiri susreta, a dvojica igrača postigla su više od 40 koševa. Najviše razloga za zadovoljstvo imaju Golden State Warriorsi koji su slavili nakon devet uzastopnih poraza

Warriorsi su frustracije ispucali na gostovanju kod najslabije momčadi lige, Oklahome Thunder. Gostujući trener koristio je samo osam igrača, no samo je Ronny Turiaf zabio manje od deset koševa, devet. Oklahoma nijednom u tijeku susreta nije uspjela izjednačiti, niti je došla do neizvjesne završnice, unatoč odličnom Kevinu Durantu koji je zabio 41 koš.

Jednak broj koševa zabio je i Dwayne Wade, no njegov učinak rezultirao je i pobjedom Miamija protiv Charlotte. Domaćini su bolje odigrali završnicu izjednačenog susreta, a presudila su dva bacanja Wadea šest sekundi prije kraja. Protuteža Wadeu (41) bili su Richardson (24) i Okafur (19), no Bobcatsi su ostali kratki.

Argentinac Scola (16 koševa, 15 skokova) predvodio je Houston, no Memphis je imao veći broj raspoloženih igrača i odnio je pobjedu. Rudy Gay je zabio 20, a Warrick i Mayo dodali su 18. Orlando je na krilima Dwighta Howarda (23 koševa, 22 skoka, šest blokada) upisao treću pobjedu u nizu. Stradali su Clippersi.

REZULTATI:

Miami – Charlotte 100:96
Memphis – Houston 109:97
Oklahoma – Golden State 102:112
LA Clippers – Orlando 88:95