UDARAC IZ SNOVA

Golčina s centra, a golman nije kriv

05.10.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Nogometni svijet premrežen brojnim TV kamerama nudi gomilu spektakularnih golova, ali zaista je rijetko vidjeti pogodak s centra koji ne ide vrataru na dušu

U dvoboju treće engleske lige između Wallsalla i Leyton Orienta gosti su slavili sa 2:1, a dvoboj će sudionici dugo pamtiti zbog scene iz 29. minute.

Vratar na posudbi iz Nottinhgam Forresta Karl Darlow dobro se pozicionirao u srce svog kaznenog prostora i čekao da gosti prenesu loptu na njegovu polovicu, no veznjak Dean Cox je imao drugačiji plan. Kratko je gurnuo loptu u središnjem krugu i iz svoje polovice iz zgloba potegao desnicom. Nesretni vratar je krenuo na vrijeme, ali udarac je bio upravo fantastičan i zabio mu se pod gredu kao da je udarena iz neposredne blizine.

Nikada nije ugodno primiti gol iz daljine, posebno ne s tuđe polovice, ali ovaj je šut zaista bio neobranjiv. Možda i idealno vrijeme za podsjećanje na dobru izjavu bivšeg hrvatskog reprezentativca Marija Galinovića koji je sjajno branio vrata Panathinaikosa.

'Ovdje te uče drugačije, ali tu u Grčkoj mi je moj trener vratara odmah rekao ovako: Kad protivnik gradi napad, ti nemaš što raditi u svom petercu. Ako ti frajer zabije s centra, ja sam kriv, a ne ti', rekao je vratar koji je ovoga ljeta objesio rukavice o klin.