KUP UEFA

Gol Vukojevića, Dinamo lako u polufinale

16.04.2009 u 20:07

Bionic
Reading

Nogometaši kijevskog Dinama izborili su polufinale Kupa Uefa. Nakon 0:0 u prvoj utakmici u Parizu, u uzvratu je ukrajinska momčad sa 3:0 izborila prolaz

Vukojevićev pogodak

Na ispunjenom stadionu Valerij Lobanovski Dinamo je deklasirao francuski sastav i prvi prošao u polufinale uglednog europskog natjecanja.

Domaćin je poveo već u četvrtoj minuti golom Ismaela Bangoura, a 12 minuta kasnije bilo je 2:0, jer je vratar gostiju Mickael Landreau pogriješio i sam sebi loptu smjestio u mrežu. Konačan udarac francuskim ambicijama zadao je hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević koji je u 61. minuti s nekoliko metara pogodio za uvjerljivih 3:0.

Bilićev defanzivni veznjak za Dinamo je odigrao svih 90 minuta, kao i drugi Hrvat u redovima Kijevljana branič Goran Sablić. Zanimljivo je to da na utakmici nije bilo kartona.

Treba spomenuti i to da je i PSG imao svojih prilika, ali njihovi napadači nisu imali svoj dan. Inače, francuski mediji ostali su iznenađeni time što je trener Parižana Paul Le Guen utakmicu počeo bez iskusnih igrača sredine terena - Giulyja i Rothena - koji su ušli tek u drugom dijelu.

DYNAMO - PSG 3:0(2:0)

KIJEV - Stadion Valerij Lobanovski. Sudac: Frank de Bleeckere (Belgija);

Strijelci: 1:0 - Bangoura (4), 2:0-  Landreau (16-autogol), 3:0 - Vukojević (61)

Dinamo K.: Boguš - Betao, Sablić, Yussuf (od 82. Nesmačni), El Kaddouri - Eremenko, Vukojević, Alijev, Ninković (od 83. Ghioane) - Bangoura (od 69. Correa), Milevski

PSG: Landreau - Ceara, Camara, Traore (od 16. Bourillon), Armand - Makelele - Chantome, Clement (od 46. Rothen), Luyindula - Sessegnon, Hoarau (od 68. Giuly)