DVA DERBIJA U SERIE A

Preokret Juventusa u režiji čudesnog Marija Mandžukića; Hrvat izazvao erupciju oduševljenja u Torinu

29.09.2018 u 18:57

Bionic
Reading

U derbiju 7. kola Serie A Juventus je u Torinu pobijedio Napoli 3:1, a dva je gola postigao junak dvoboja Marijo Mandžukić. U ranije odigranom susretu Roma je istim rezultatom svladala Lazio 3:1

Za aktualnog prvaka Italije i najdominantinju momčad Italije nije dobro počelo, jer su gosti stigli do vodstav preko Mertensa u 10. minuti.

No na izjednačenje domaći navijači nisu morali dugo čekati. Ronaldo je u 23. minuti izvozao svojeg čuvara, ubacio lijevom na peterac gdje je Mandžukić glavom zakucao loptu u mrežu.

Gol Mandžukića Napoliju Izvor: Društvene mreže

Portugalac i Hrvat bili su zaslužni i za drugi golte preokret. U 49. minuti Ronaldo je opalio s 20 metara s lijeve strane, vratar Ospina odbio loptu u vratnicu koja je došla do Super Marija, koji je zabio svoj drugi gol za 'staru damu.'

Konačnih 3:1 potvrdio je stoper Bonucci poslije još jedne asistencije Ronalda u 76., a dodajmo da je Napoli od 58. imao igrača manje, jer je zbog drugog žutog kartona ranije pod tuš morao Mario Rui.

Mandžukić je uz ovacije izašao u 84. minuti, dok je Marko Rog ostao na klupi Napolitanaca.

Juventus vodi s maksimalnih 21 bod, Napoli je ostao drugi s 15.

  • +5
Seria A, Juventus - Napoli Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U ranije odigranom velikom rimskim derbiju Roma je nadigrala Lazio s 3:1 i došla na peto mjesto ljestvice.  

Derbi su odlučile pogreške i sjajan gol iz slobodnog udarca Srbina Aleksandra Kolarova u 71. minuti za :1, čime se Kolarov uvrstio u povijest kao tek drugi igrač koji je zabio u derbiju za oba rimska kluba, a do danas je jedini kojemu je to uspjelo bio Šveđanin Arne Selmosson prije 60 godina.

Roma je povela nakon vezanih grešaka obrane Lazija, a strijelac je petom bio Lorenzo Pellegrini (45), koji je ranije ušao u igru umjesto ozlijeđenog Pastorea. U 67. minuti Ciro Imobille je izjednačio nakon velike pogreške braniča Rome Fabija Fazija, koji se za grešku iskupio pogotkom za 3:1 u 86. minuti.

Milan Badelj je ušao u igru u 55. minuti za Lazio. 

  • +16
Mario Mandžukić - zvijezda Juventusa i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.