NEVJEROJATNA LOVA

Godišnja zarada Bundeslige od TV prava - 628 milijuna eura!

17.04.2012 u 20:40

Bionic
Reading

Počevši od sezone 2013/14, pa do sezone 2016/17, Sky će za prijenose utakmica prve i druge Bundeslige plaćati 628 milijuna eura godišnje, što je povećanje od čak 52 posto u odnosu na trenutni ugovor, kojim je Sky obvezan za prijenose utakmica godišnje plaćati 412 milijuna eura

Izvršni predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge pozdravio je sporazum koji je Njemačka nogometna liga (DFL) postigla u utorak za povećanje prihoda od TV-prijenosa.

Počevši od sezone 2013/14, pa do sezone 2016/17, Sky će za prijenose utakmica prve i druge Bundeslige plaćati 628 milijuna eura godišnje, što je povećanje od čak 52 posto u odnosu na trenutni ugovor, kojim je Sky obvezan za prijenose utakmica godišnje plaćati 412 milijuna eura. Prihodi će se, dakako, distribuirati klubovima u prvoj i drugoj Bundesligi.

'Povećanje iznosa od TV-ugovora je prekretnica u povijesti Bundeslige. To je rezultat vrlo pozitivnog razvoja lige u zadnjih nekoliko godina. No, također je u pitanju i pobjeda za njemačke klubove, koji sada mogu postati puno konkurentniji u međunarodnim natjecanjima kao što su Liga prvaka ili Europa liga', izjavio je Rummenigge.

Govoreći na konferenciji za novinare u Frankfurtu, predsjednik DFL-a Christian Seifert otkrio je kako je Sky ponudio 20% više od svih ostalih ponuđača u tri od četiri kategorije u kojima je tvrtki dodijeljen ugovor.

'Nismo očekivali ovakve rezultate, oni premašuju naša očekivanja', konstatirao je Seifert.

Kao odgovor na glasine o postizanju ovog sporazuma, dionice Sky Deutschlanda su utorak na otvaranju tržišta bile za gotovo 20% veće nego u ponedjeljak na zatvaranju...