TUGA ZBOG LEGENDE

Gobac u suzama: Puc je bio gospodin čovjek

20.10.2011 u 12:30

Bionic
Reading

U prostorijama RK Zagreba javnosti su se obratili prvi ljudi kluba, na čelu sa Zoranom Gopcem. Nitko nije ni pokušavao sakriti tugu zbog smrti Iztoka Puca

Presica u prostorijama Zagreba trebala je najaviti subotnji ogled protiv Barcelone, no tužna vijest koja je stigla iz SAD-a o odlasku Iztoka Puca rasplakala je i rastužila mnoge, uključujući i glavne ljude Zagreba.

Bartol Kaleb nije imao snage previše govoriti.

'Vodit ćemo brigu o njegovoj obitelji. Nemam više snage govoriti', kazao je Kaleb.

Alfa i omega hrvatskog rukometa Zoran Gobac kroz suze je biranim riječima govorio o Iztoku Pucu, čak je i nekoliko puta prekinuo svoj govor zbog suza koje su krenule niz lice.

'Trebali smo govoriti o utakmici za pomoć Iztoku Pucu, no nažalost sada moramo govoriti o pomoći njegovoj obitelji. On je bio stožerni igrač u razvoju našega kluba. Htio bih se zahvaliti njegovoj obitelji. Idući tjedan ćemo vas obavijestiti o komemoraciji', kazao je kroz suze Zoran Gobac koji nije mogao suspregnuti emocije. Nakon što je došao do zraka nastavio je.

'Puc je dao novi štih našem klubu. Doveli smo ga 1990. u klub i probio je sve transfere u Europi tada. S njim smo napravili stravičan iskorak i platformu za klub. S njim smo bili dva puta prvaci Europe. Bili smo treći u Portugalu, drugi na Islandu i zlatni na OI. Iztok Puc je bio gospodin čovjek, a bio je omiljen među igračima. Jedan od najvećih rukometaša u povijesti hrvatskog rukometa. Svi se skupa moramo potruditi da njegov zadnji ispraćaj bude dostojanstven', izrekao je vidno potreseni Gobac.

O Pucu je nekoliko riječi uspio kazati i trener Ivica Obrvan kojem je također teško pala vijest o smrti proslavljenog rukometaša.

'Htio bih izraziti sućut obitelji, prijateljima i svima onima koji su voljeli Iztoka. Teško mi je išta reći osim da smo svi Iztoka voljeli.

Radi se o čovjeku s kojim sam proveo karijeru u Zagrebu i reprezentaciji. Suvišno je govoriti o njemu kao igraču. Svi smo ga obožavali.'