OTKRIVENA TAJNA

Gobac: Metličić je otpao zbog ponašanja

Bionic
Reading

U posljednje vrijeme dvije rukometne teme često se razvlače preko medija. Prvo je mogući odlazak izbornika Line Červara na klupu Makedonije, a druga je li trebalo biti mjesta za Petra Metličića na Europskom prvenstvu u Austriji

Dopredsjednik HRS-a i zapravo glavni čovjek hrvatskog rukometa, bez čijeg se blagoslova ništa ne može, dao je intervju za Sportske novosti, a najzanimljiviji su bili njegovi odgovori vezani uz Linu Červara i bivšeg reprezentativca Petra Metličića.

Prvo o izborniku.

'Lino ima ugovor do 3. srpnja. Nakon 3. lipnja i revijalne utakmice Hrvatska – svijet sjest ćemo za stol s izbornikom. Lino dobro zna da mu za produljenje ugovora nećemo ponuditi ni lipu više, ne zato što ga ne cijenimo, nego zato što nam ne pada na pamet potpisivati nešto što nećemo moći ispuniti', rekao je Zoran Gobac koji je otkrio da Červar ima zajamčenu plaću od 50 tisuća eura godišnje, a tu su i bonusi za uspjeh.

Zatim se dopredsjednik prebacio na Petra Metličića.

'Vrijeme je da kažem pravu istinu o Peri Metličiću. Nije on ispao iz reprezentacije zbog procesa pomlađivanja, nego zbog toga što se počeo nedolično ponašati u svlačionici. Onaj koji misli da ima pravo biti više od igrača može zaboraviti reprezentaciju. Metličić je to pomislio i zato ga nije bilo tu. Bitno je da svlačionica ne može biti zoološki vrt', rekao je Gobac koji je potvrdio da su Metličiću vrata reprezentacije i dalje otvorena, jer misli da je naučio lekciju.

Gobac je na kraju završio u pomirljivom tonu.

'Nemojte da sad ispadne da je Metličić loš čovjek, jer on je sve te godine bio sjajan i kao igrač i kao sportaš i kao čovjek.'