ODJECI S EP-a

Gobac: Dobro da djeca nisu prešla granicu jer bi izginula

02.02.2012 u 14:26

Bionic
Reading

Nakon osvojene bronce na upravo završenom Europskom prvenstvu, pred novinare su stali čelnici Hrvatskog rukometnog saveza zajedno s izbornikom Golužom. Kako je naglašeno, s obzirom da je cilj bio ulazak u polufinale, brončana medalja je još većeg sjaja

Izbornik rukometaša Slavko Goluža, predsjednik HRS-a Sandi Šola i Zoran Gobac iznijeli su svoje dojmove s Europskog prvenstva u Srbiji. Za prvog čovjeka Saveza bronca je velik uspjeh.

'Jako sam zadovoljan. Cilj je bio ući u polufinale, a mi smo osvojili broncu. Imamo takve igrače da još dugo možemo držati kvalitetu. Pred nama su kvalifikacije za Olimpijske igre i to nam je sada u fokusu', kazao je Šola.

Za razliku od njega, dopredsjednik Saveza Zoran Gobac kritizirao je novinare te je morao spomenuti događaje koji su prethodili polufinalnoj utakmici sa Srbijom, rekavši da su pojedini napisi hrvatskih medija htjeli sukobiti HRS s navijačima.

'U tri mjeseca prodano je 207 ulaznica. Interes je bio nikakav. Održali smo sastanak s EHF-om i Rukometnim savezom Srbije i dogovorili se da svi koji imaju ulaznice moraju ući u dvoranu. Žao nam je što naši gledatelji nisu mogli prijeći preko granice, ali sada mi je drago što naša djeca nisu prešla granicu jer bi mnogi izginuli tamo. Pa ni mi nismo četiri dana izašli iz hotela! Ni srpski savez nije mogao utjecati na onu atmosferu. Nemojte nas bacati u ralje politike! Nikada nije odigran ovako ružan turnir. Svi su pali pod ciljem rezultata', kazao je Gobac, koji je zamjerio nekim hrvatskim novinarima to da rade protiv Saveza, no isto tako je zahvalio navijačima koji su došli u Beograd.

'Činjenica je da je bilo podmetanja koliko hoćeš. Htjeli ste nas posvađati s navijačima. Oni koji su došli u Beograd su zaista hrabri i hvala im što su došli', kazao je među ostalim Zoran Gobac.

Na kraju je na red došao i izbornik Goluža.

'Napravili smo jako dobar rezultat i nedostajalo je malo sreće da odemo do kraja, ali što je, tu je', kazao je hrvatski izbornik.