RUKOMET NA MARGINI

Gobac: Cibonu saniraju, a nas su htjeli baciti u Lučko

05.10.2011 u 13:55

Bionic
Reading

Nominalno prvi čovjek hrvatskog rukometa zasad bije uzaludni boj za boljitak 'svog' sporta. No Zoran Gobac poručuje i kako neće odustati

ZORAN GOBAC
U Hrvatskoj za sve ima novca osim za sport. A trebali su samo zakon prepisati iz Srbije

Prvi čovjek CO Zagreba Zoran Gobac ogorčen je statusom rukometa, smeta ga što je Grad riješio Cibonin dug, a rukomet stalno marginaliziraju

'Dugujemo tri plaće igračima, ali cilj je do Nove godine to svesti u normalu', rekao je o dugo CO Zagreba prvi čovjek kluba Zoran Gobac.

Popljuvao je prijedlog naknada za vrhunske sportaše.

'U Hrvatskoj za sve ima novca osim za sport. A trebali su samo zakon prepisati iz Srbije. No predlagači su očito nedorasli jer prijedlog je tragikomičan. Trebaju sportašima dati štio im pripada, a ne ih ponižavati s takvim prijedlogom, jer uskraćeni su i za redovite mirovine. Naime, ugovori se ne ubrajaju u mirovinu, nego samo plaće'.

Osvrnuo se na prazne tribine u utakmici Lige prvaka protiv švedskog Savehofa.

'U klubu smo pogriješili u pripremi utakmice i to je jedan od razloga lošeg posjeta, a sad idemo po navijače kroz razne akcije, po njemačkom modelu igrači će se družiti s navijačima nakon utakmice'.

A onda je Gobac do kraja otvorio dušu.

'Nas nitko nije sanirao, mi to radimo sami, da nije tako, možda bismo se mogli posvetiti navijačima i ranije. A problem je i s dvoranama jer od tri košarkaška kluba svaki ima svoju dvoranu, a nas tri rukometna u jednoj smo dvorani. Htjeli su nas baciti u Lučko, ali im to nije uspjelo, i dalje radimo na projektu rukometnog doma i nećemo stati na tome. Izostala je podrška gradskih struktrura koja se očekivala, ali klub će se izboriti za status rezultatima'.