AKO JE OVO ISTINA

Glavni turnir Roland Garrosa još nije krenuo, a organizatore je potresla šokantna informacija; sve vodi prema novom ružnom skandalu u tenisu

20.05.2022 u 16:36

Bionic
Reading

Roland Garros potresa skandal, a glavni turnir nije još ni počeo. Za to su se pobrinula dva tenisača slabo poznata teniskoj javnosti

Drugi Grand Slam sezone startat će u nedjelju, a za to vrijeme niže rangirani tenisači i tenisačice preko kvalifikacija pokušavaju izboriti glavni turnir, ali i dio financijskog kolača.

U mečevima tenisača koji se bore za svoje mjesto 'pod suncem' pojavila se glasina o jednom namještenom meču koji je odigran prije četiri dana.

U glavnim ulogama su Španjolac Bernabe Zapata Miralles te Izraelac Dudi Sela (6:3, 6:0). Prema informacijama iz francuskih medija na taj meč zabilježen je neuobičajeno velik broj uplata, a neki čudni poeni s meča kruže internetom. Tijekom drugog seta je zabilježen velik broj uplata, posebice iz Cipra, Armenije i Ukrajine, kada je Sela bio posebno nemoćan.

Meč je pod policijskom istragom i vidjet ćemo kako će se rasplesti ova situacija. Bio je to meč prvog kvalifikacijskog kola, a u obranu Izraelca spomenimo kako je njegov suparnik bio još uvjerljiviji u drugom pretkolu kada je Portugalcu Gastau Eliasu prepustio tek dva gema (6:1, 6:1).