DOSTA 'BABY SLALOMA'

Gips: Želim postavljati više slalomskih staza

06.01.2012 u 12:34

Bionic
Reading

Ivica Kostelić na Sljemenu je osvojio treće mjesto i tako ostao vodeći slalomaš svjetskog kupa, ali u hrvatskom stožeru su ostali u uvjerenju da se pružala prilika za bolji rezultat

Ivičin otac i trener Ante Kostelić krajnje je nezadovoljan drugom sljemenskom vožnjom koju je postavio trener iz slovenskog tima. Iako se sa slovenske strane može čuti da su sve informacije o postavi podijelili s Hrvatima, domaćini smatraju da je prelagan raspored kolaca umanjio i, na kraju uništio, Ivičine izglede za pobjedu.

Mišljenju Vedrana Pavleka priključio se i Ante Kostelić.

'Nema se smisla žaliti, svatko ima pravo postaviti stazu kako želi unutar pravilnika, ali neke stvari nisu mi jasne', po običaju se nije ni pokušao suspregnuti skijaški čudotvorac.

'Kako recimo Švicarci mogu imati dvije postave u sezoni a mi jednu, a zna se da je Ivica sam u zadnjih 35 godina ostvario slalomski pobjeda kao svi Švicarci zajedno? Austrijanci ih imaju pet... Nisam razočaran, ali moram reagirati na svoj položaj', jasno Ante daje do znanja da želi veći utjecaj na konfiguraciju slalomskih utrka i dodaje da je zadovoljan Ivičinom drugom vožnjom.

Poznato je da on voli kompliciranije putanje u kojima nije dovoljno baciti se na glavu i ritmično proći snijegom. Takav raspored često ne odgovara većini iz slalomskog vrha i Ante je toga svjestan, ali sigurno u osmom desetljeću života neće mijenjati svoj stil.

Ako mu u idućoj sezoni neće dati više manevarskog prostora, barem neka taj jedan slalom koji će postavljati bude baš u Zagrebu.

Druga vožnja donijela je puno bodova, ali san još nije ostvaren