NOVI MEDO U ZAGREBU

Geoff Waugh pojačao obranu Medveščaka

21.06.2011 u 13:14

Bionic
Reading

Gotovo dva metra visok i težak tek malo manje od 100 kilograma, Geoff Waugh trebao bi biti značajno pojačanje Medvešakove obrane u narednoj sezoni Ebela

Geoff Waugh, 27-godišnji, 194 centimetara visoki i 98 kilograma težak kanadski branič novi je igrač zagrebačkih 'medvjeda'. Braničem koji puca desnom palicom pokriven je nedostatak ekipe u posljednje dvije sezone kada je jedini branič koji koristi desnu palicu bio Robby Sandrock. Potpisivanjem Waugha, Medveščak je dobio snažnog, visokog braniča koji preferira čuvati plavu liniju, no po potrebi može i ofenzivnije zaigrati.

Geoff Waugh rođen je 25. kolovoza 1983. u Winnipegu, Kanada, a profesionalnu karijeru počeo je upisom na Northern Michigan University 2002. godine, iste sezone kada je izabran na NHL draftu kao 78 odabir u trećoj rundi od strane NHL momčadi Dallas Stars. Nakon četiri sezone igranja u sveučilišnoj momčadi Waugh se pridružio Springfield Falconsima (AHL) te sezonu provodi između Falconsa i momčadi Johnstown Chiefs (ECHL).

Prije dolaska u Zagreb 27-godišnji Kanađanin još je igrao ze Binghampton Senatorse (AHL), Elmira Jackalse (ECHL) i Portland Piratese te u posljednje dvije sezone Manitoba Moose (AHL) i Victoria Salmon Kingse (ECHL).

U pet profesionalnih sezona Geoff Waugh je odigrao ukupno 152 utakmice u ligi AHL i 114 utakmica u ligi ECHL, a 'medvjedima' će se pridružiti krajem srpnja na prozivci u Zagrebu.