NEMA VIŠE NOGOMETA

Genoinim huliganima drastične kazne

24.04.2012 u 18:13

Bionic
Reading

Nedjeljna utakmica 34. kola talijanskog prvenstva između Genoe i Siene pokrenula je lavinu događaja. Podsjetimo, Genoa je pobijeđena s 4:1, a pri rezultatu 4:0 za goste došlo je do prekida utakmice na pola sata

Nezadovoljni navijači bacali su baklje, a zatim i utrčali na teren te igračima skinuli dresove. Dan nakon utakmice, ceh je platio trener Alberto Malesani, koji je dobio otkaz, a na njegovo mjesto postavljen je Luigi Di Canio.

Zbog prekida koji su napravili, jedanaest navijača Genoe dobilo je petogodišnju zabranu dolazaka na talijanske stadione, a očekuju ih i novčane kazne.

'Ova mjera pogađa ljude koji su nam bili poznati otprije i koje smo identificirali na videosnimkama. Namjeravamo identificirati i ostale ljude koji su sudjelovali u nasilju, ali nisu poznati našim službenicima. Oni će biti kažnjeni i pogođeni jednakim mjerama kao i oni koje smo identificirali,' rekao je predstavnik lokalne policije Sebastiano Calvo.

Kažnjen je i klub te će do kraja sezone (dvije domaće utakmice) morati igrati pred praznim tribinama. Genoa u te dvije utakmice na Marassiju ugošćuje Cagliari i Palermo.