dosta mu je štednje

Genijalac koji je odveo Tottenham u finale Lige prvaka zaprijetio škrtim gazdama i otvoreno najavio odlazak iz Londona

11.05.2019 u 15:01

Bionic
Reading

Mauricio Pochettino (47) definitivno je jedan od ponajboljih trenera 'mlađe' generacije. Argentinac je od 2014. godine na klupi londonskog Tottenhama, a sada je 'spurse' doveo do finala Lige prvaka. I sve to nakon što klub u posljednja dva prijelazna roka nije doveo niti jedno jedino pojačanje! Pochettinu je sada 'pukao film'...

'Nisam spreman započeti novo poglavlje u Tottenhamu bez ikakvog plana i jasne ideje. Jako dobro znam kako stvari u ovom biznisu funkcioniraju i znamo što treba napraviti. Tu ne mislim samo na to koliko novaca trebamo potrošiti. Međutim, ako očekujemo da svake sezone budemo u finalu Lige prvaka, onda nam je potreban plan. A on je možda drugačiji od onoga što se događalo posljednjih pet godina', kazao je Mauricio Pochettino i nastavio:

'Bit ćemo naivni ako pomislimo da možemo ovako i dalje funkcionirati i biti svake godine u finalu Lige prvaka i među prva četiri u prvenstvu gdje se borimo s Liverpoolom, Unitedom i Cityjem. Ako se od nas očekuju iste stvari kao u tim klubovima, onda mi dajte drugačiji alat s kojim mogu raditi. Ako ne, postat ću kao i drugi koji rade godinama na isti način i bit ću najgluplja osoba u poslu!'

Eh, da. Na naplatu je napokon došla nevjerojatna poslovna politika klupskih čelnika koji su većinu novca posljednjih godina 'ulupali' u izgradnju novog stadiona. Koji izgleda izuzetno. Ali, nevjerojatno zvuči podatak kako Tottenham u posljednja dva prijelazna roka nije doveo niti jedno jedino pojačanje! Posljednji igrač kojeg su kupili bio je Brazilac Lucas Moura za kojeg su u siječnju 2018. godine PSG-u platili 29 milijuna eura. Od tada 'spursi' nisu potrošili ni lipe... S druge strane, Moura im se isplatio jer ih je s tri gola odveo u finale Lige prvaka.

  • +3
Liga prvaka, polufinale: Ajax - Tottenham Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No, Pochettinu na dnevnoj bazi stižu primamljive ponude europskih velikana koji uopće ne razmišljaju o štednji. Dapače, klubovi koji bi ga željeli vidjeti na svojoj klupi veliki su potrošači i to bi argentinskom treneru poprilično olakšalo posao ako se odluči otići iz Londona.

Među prvima je Juventus koji Argentinca već vidi kao novog trenera u Torinu, ali pitat će se nešto i PSG te navodno i Bayern koji bi umjesto bivšeg hrvatskog izbornika Nike Kovača najradije na klupi imao baš Mauricija Pochettina.