TPORTAL DOZNAJE

Gdje će karijeru nastaviti hrvatski dragulj Šarić

13.04.2012 u 15:04

Bionic
Reading

Najtalentiraniji hrvatski košarkaš Dario Šarić, kojeg vrsni košarkaški stručnjaci svrstavaju u kategoriju u kojoj su kao 18-godišnjaci bili legendarni Dražen Petrović i Toni Kukoč, ovih dana odlučuje o nastavku svoje karijere

Kako doznajemo iz izvora bliskih obitelji, Šarić mladi šibenski virtuoz vrlo je blizu ostanka u KK Zagreb jer je dolaskom na mjesto trenera Dražena Brajkovića napokon dobio zadovoljavajuću minutažu i slobodu u igri. Navodno je Darijev otac Predrag Šarić, bivši košarkaš Šibenke i Zadra, zadovoljan uvjetima koje je ponudio dopredsjednik Zagreba Tomislav Karamarko

U nedavnom porazu od Cibone 85:71 Šarić je za 32 minute (najviše u karijeri od kada je u Zagrebu!) ubacio 13 koševa, a usto je imao šest skokova i tri asistencije. No, način na koji je igrao 'jedan na jedan' protiv Damjana Rudeža i ostalih iskusnih igrača Cibone dokaz je da će Šarić biti velik igrač.

'Bila je ovo ozbiljna košarka, igrači Cibone dobro su me čuvali i nisu me puštali. Očekujem da ću u ovom ritmu nastaviti u sezoni, da ću dobivati 30-ak minuta po utakmici. Napravio sam neke dobre, ali i neke loše stvari na utakmici. Promašio sam neke zicere, nisam dobro reagirao u obrani no to je zbog pada koncentracije', rekao je Šarić koji je s ekshibicijske utakmice iz Portlanda stigao u ponedjeljak oko dva ujutro, da bi već drugi dan u 19 sati ('Malo sam se odmorio, prošao terapiju i trenirao svega pola sata', rekao je) dobio veliku minutažu protiv Cibone.

'Teško je igrati protiv Cibone koja je motorički i trkački jaka ekipa. Drago mi je što je Šarić igrao jako dobro i to je najvažnije', nakon utakmice kazao je trener Zagreba Dražen Brajković otkrivši tako da je doveden kako bi 'oživio malog Šarića i od njega napravio projekt'.

Da se u hrvatskom dragulju utakmicom protiv Cibone nešto prelomilo, dokaz je i rečenica da je 'dolaskom trenera Brajkovića dobio sigurnost na terenu'.


Dakle, informacije da će vjerojatno još barem godinu dana ostati u Zagrebu imaju podlogu. S profesionalnim ugovorom u džepu Zagreb će biti u poziciji jako dobro zaraditi, a Šarić će si 'kupiti' toliko potreban mir i nepotrebno potezanje po arbitražama Fibe ili HKS-a – o čemu je također bilo govora u kuloarima.

'Šarić je odigrao jako dobro. Mene nije iznenadio jer ga pratim već nekoliko godina, ali odigrao je zaista dobro', suzdržan je u ocjeni hrvatskog dragulja bio trener Cibone i aktualni izbornik Jasmin Repeša
Ako malo pročitamo između redaka, čini se da bi se ovo ljeto Šarić trebao naći na širem popisu A reprezentativaca koji će se pripremati za europske kvalifikacije u lovu na Euro 2013.

U svakom slučaju, utakmicom u Portlandu, gdje je od igrača selekcije Svijeta ostavio najbolji dojam, Šarić je još dodatno učvrstio svoju poziciju na NBA draftu.

JASMIN REPEŠA
Šarić je odigrao jako dobro. Mene nije iznenadio jer ga pratim već nekoliko godina.

Iako bi na NBA draft mogao izaći već ove godine, možemo očekivati da će to napraviti u ljeto 2013. ili 2014. godine.

Po portalu Nbadraft.net Šarić je trenutačno predviđen kao 10. pick prve runde za 2013, a sudeći po nekim komentarima skauta, vrlo je lako moguće da se nakon sljedeće sezone 2012/13. - u kojoj bi trebao dokazati o kakvom se vanserijskom igraču radi – nađe među tri prva picka.

No, u ovom trenutku nije jasno u kojem će klubu Šarić igrati sljedeće sezone. Sve kombinacije su otvorene, navodno Cibona i Cedevita ne bi imale ništa protiv da ga dovedu, ali odšteta od milijun eura velik je zalogaj i za bogate klubove kao što se Real Madrid, Panathinaikos ili Barcelona – koji ga također prate.

'Već sam rekao da sada neću ništa potpisivati. Pričekat ću lipanj i u ljeto ću zajedno s obitelji donijeti odluku', kratko je o svom prvom profesionalnom ugovoru koji mu je ponudio Zagreb kazao Šarić.

Ako ništa drugo, sada je barem sigurno da ćemo u preostalih sedam kola domaće lige uživati u igrama jednog od najnadarenijih igrača svijetu rođenih 1994. kojeg bi u svom klubu želji svi bogati europski klubovi. O NBA-u da ne govorimo…

Dario Šarić sa broje 12 u crvenom dresu u selekciji SVIJETA

Dario Šarić na treningu u Portlandu