krah na rujevici

Gattuso nakon poraza od Rijeke nije skrivao razočaranje: Nije nas bilo na terenu...

07.12.2017 u 22:52

Bionic
Reading

Gennaro Gattuso legenda je talijanskog nogometa i AC Milana. Nedavno je preuzeo mjesto trenera posrnulih 'rossonera', a poraz 2:0 od Rijeke na Rujevici nije mu baš dobro 'sjeo' iako je na teren izveo momčad koja nikad nije zajedno zaigrala niti na treningu...

'Pokušali smo igrati nogomet, no to nismo dobro radili. Nekoliko minuta odigramo dobro, a onda sve uništimo i tako cijeli susret', rekao je razočarani Gennaro Gattuso nakon poraza od Rijeke i nastavio:

'Dao sam priliku nekim drugim igračima koji su manje igrali ove sezone i ovo je njihova odgovornost. Jednostavno, moramo igrati žestoko i boriti se. No, od toga nije bilo ničega... Nismo postojali večeras, nije nas bilo na terenu... Ja sam odgovoran za ovo jer sam odlučio na travnjak poslati ovu postavu. Krhki smo, ostavljamo dojam da ne znamo kako reagirati na prve znakove problema. Moramo se pod hitno poboljšati'

No, dio krivnje je i njegov, u Rijeku je stigao s momčadi u kojoj nije bilo najvećih zvijezda, a na teren su istrčali igrači koji se vjerojatno niti na treninzima nisu vidjeli, a ne da su zajedno i zaigrali.

'Željeli smo pobijediti i moram priznati kako sam razočaran ovim porazom. Bili smo sramotno loši... Izostanak nekih prvotimaca ne može biti opravdanje. No, čeka nas izuzetno važna prvenstvena utakmica protiv Bologne koju moramo pobijediti kako bi se probili prema gornjem dijelu ljestvice. Zato sam odmarao neke važne igrače kako bi spremni dočekali taj susret. Uz sve to, do veljače nema Europa lige, pa se okrećemo talijanskom Kupu i u prvenstvu. Moramo se pokrenuti, želim da momčad reagira, vrijeme je da se trgnemo', otkrio je Gennaro Gattuso.

  • +19
Rijeka - AC MIlan, Europska liga, 6. kolo, 7.12.2017. Izvor: Reuters / Autor: ANTONIO BRONIC