NITKO NIJE IMUN NA TO

Gaf zbog kojeg se s HRT-om sprda hrvatska nogometna javnost!

14.09.2017 u 08:25

Bionic
Reading

U sportskom novinarstvu pogreške su neizbježne, a ponekad gafovi onih koji rade znaju izazvati burne reakcije u javnosti

Pod pritiskom rokova, nagomilanog umora ili želje da se tekst što prije pusti događaju se nevjerojatne pogreške. Ponekad one izazivaju osudu, ponekad zgražanje, a ponekad komičnu reakciju čitatelja ili gledatelja.

Ni u sportskim rubrikama nisu imuni na gluposti. Najpoznatiji primjer su američki novinari koji svako malo zamijene Cristiana Ronalda umirovljenim Brazilcem Ronaldom, pa im se svijet smije zbog krive fotografije. No njima je naš nogomet ionako nužno zlo, jer su ludi za nekim drugim sportovima, poput američkog nogometa, bejzbola, košarke, hokeja na ledu...

I u Hrvatskoj se događaju kiksevi, a posljednji koji je doživio 'pet minuta slave' napravio je HRT. U najavi današnje utakmice 1. kola Europske lige na Rujevici između Rijeke i AEK-a u pozadini su se mogli vidjeti grbovi klubova.

Problem je taj što je umjesto grba Rijeke objavljen onaj NK Osijek. Komična pogreška brzo se proširila internetom i izazvala svakojake reakcije.